AD-blacklist1

2014
nov.
24

Esélyek és lehetőségek a XXI. században

Írta: Szerk.

nke-1Esélyek és lehetőségek a XXI. században címmel konferenciát szervezett az Országos Roma Önkormányzat, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem november 24-én.

 

 

Az egész napos konferencián a szociális gazdaság szövetkezeti modelljeinek helye a gazdaság és a társadalomszervezésben és a magyar foglalkoztatás-, felzárkóztatás-politika, vidékfejlesztés új dimenziói a kiemelt témák.

 

   nke-2A konferencián jogtudósok, politikusok, fejlesztéspolitikai szakemberek, a szövetkezeti világ, valamint az államigazgatás képviselői tekintik át a szociális gazdaság fejlesztésének lehetőségeit. Előadást tart mások mellett Tellér Gyula, szociológus (képünk): A szövetkezetek szerepe a helyi társadalomban címmel, Prof. Dr. Lenkovics Barnabás CSc, tanszékvezető egyetemi tanár, Széchenyi István Egyetem, Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar, Magyarország Alkotmánybíróságának tagja, alkotmánybíró: Ember és tulajdon: Összefüggések a konferencia témája kapcsán címmel.

 

   További előadók a nap folyamán: dr. habil. Réti Mária PhD, egyetemi docens, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar; Prof. dr. Patyi András, rektor, egyetemi tanár, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (címképünk); dr. Bak Klára, egyetemi tanársegéd, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar; dr. Nagy Krisztina, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar; dr. Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) elnöke; Rétalji Igor, a „Foglalkoztatási szövetkezet – Híd a munka világába” projekt kommunikációs munkatársa.

 

    A konferencia kísérő rendezvénye a „Foglalkoztatási szövetkezet – Híd a munka világába” projekthez kapcsolódó munkafüzet bemutatása.

 

MTI; uni.nke.hu; MTI fotó: Kovács Attila