AD-blacklist1

2019
dec.
04

Kolbásztöltő verseny és Röfi-futam a Csősztoronynál

Szerző: Oszvald György

Advent Pre 454leadAz adventi hónap bevezetője volt a Csősztorony Bisztróban és az Óhegy park futókörén megrendezett, hagyományos kolbásztöltő verseny, a Röfi futam és más kapcsolódó esemény. A 10kerkult.hu rögzítette a „matinét”.

Bõvebben

2019
nov.
29

Top 5 ok az ajándékozásra

Szerző: szerk

love loveAjándékozni nem könnyű, azonban egyes ünnepek még inkább megnehezíthetik a dolgunkat. Sokan fel is adják, mert az ajándékozás nem csak időt és pénzt igényel, de kitartást is. Mutatjuk, hogy miért olyan felemelő érzés ajándékozni.

Bõvebben

2019
nov.
28

A Gulágra hurcoltak emléknapja

Szerző: Oszvald György

GULAG 001leadFőváros-szerte megemlékeztek a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabokról és kényszermunkásokról november 25én. Az emléknapon a Kőbányai Önkormányzat és a kerületi nemzetiségi önkormányzatok is elhelyezték a kegyelet koszorúját.

Bõvebben

2019
nov.
27

Napsugár, néha árnyékban

Szerző: Oszvald György

Onk valaszt piac 067leadA Napsugár piac áthelyezése a Kőrösi Csoma sétányról a Kőrösi Kulturális Központ parkolójába a novembe 21-ei  Közmeghallgatáson is felvetődött. A kérdező, dr. Som László a miértre volt kíváncsi, a választ D. Kovács Róbert Antaltól kapta.

Bõvebben

2019
nov.
23

Helyi múltunk nyomában

Szerző: szerk

stroke helytori 8leadA Stroke-klub tagjaival 2019. novemberében a Kőbányai Helytörténeti Gyűjteményben tettünk látogatást, ahol Verbai Lajos, a gyűjtemény vezetője fogadta stroke klub tagjait, és a tőle megszokott lendülettel és lelkesedéssel igyekezett megismertetni minket Kőbánya történetével. Juhász Györgyi beszámolója.

Bõvebben