AD-blacklist1

2024
jún.
21

Nemzetiségek táncai a víziszínpadon

Szerző: Oszvald György

Balkan est 358 leadA VII. Balkán estet rendezték meg a Mély-tó szegletében felállított víziszínpadon június 1-jén. A három nemzetiséget – görög, szerb, bolgár – átfogó programot ezúttal a Kőbányai Görög Önkormányzat jegyezte. A köszöntőket D. Kovács Róbert Antal polgármester és Kollátosz Jorgosz, a görög önkormányzat elnöke mondták.

Bõvebben

2024
jún.
19

Lírai hangulat – kőbányai képzőművészek kiállítása

Szerző: Oszvald György

GER KKIE kiallitas 361leadEltérve a Kőbányai Német Önkormányzat eddigi kiállításszervezési gyakorlatától, nem csak a német érintettségű képzőművészek műveiben gyönyörködhettek az érdeklődők. A Szent László Plébánia alkalmi közösségi termében a német önkormányzat meghívására a Kőbányai Képző és Iparművészek összes művészének képei, fotói töltötték be a falakat.

Bõvebben

2024
jún.
07

Így látják ők Kőbányát…

Szerző: Oszvald György

Fotoklub kiallitas 087 leadA Kőbányai Fotóklub a Kőbányai mozaik címmel rendezte meg csoportos kiállítását a Helytörténeti Gyűjtemény felújított nagytermében május 21-én. Az érdeklődés nagy volt mind a kiállító fotóművészek, mind a kőbányai helyszínek, események iránt érdeklődők körében. A kiállítás június végéig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Bõvebben

2024
jún.
06

Olvasni jó, olvasni menő, ráadásul hasznos is

Szerző: Oszvald György

FSZEK dijatadas 079 lead

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kőbányai Könyvtára díjátadót rendezett az Olvasni jó, olvasni menő címmel meghirdetett beiratkozási és kölcsönzési akció alkalmából május 30-án. A Szabó Ervin könyvtár tíz kerületében működő tagkönyvtárai, összesen 23 könyvtár vett részt a programban.

Bõvebben

2024
máj.
15

Az idő szárnyai

Szerző: Oszvald György

Keve leadA ráckevei Árpád Múzeumhoz tartozó Keve Galériában rendezték meg a Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete csoportos kiállítását Az idő szárnyai címmel április 26-án. A Keve Galéria a XV. század végén későgótikus-korareneszánsz stílusú egykori kereskedőházban kapott helyet.

Bõvebben