2024
már.
14

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

Szerző: szerk

mosogat leadA modern háztartások és a kereskedelmi konyhák elengedhetetlen eszközei közé tartoznak a konyhai mosogatógépek. Rengeteg időt, energiát és vizet takarítanak meg, miközben hatékonyan tisztítják és fertőtlenítik az edényeket és evőeszközöket. Annak érdekében, hogy a mosogatógépünket hatékonyan és hosszú ideig használhassuk, érdemes megismerni, hogy hogyan is működik.

Bõvebben

2023
máj.
31

Berlin 2023 Speciális Olimpiai Játékok

Szerző: szerk

spec olimpia1 leadA Berlin 2023 Speciális Olimpiai Játékokra utazó magyar csapat tagjait fogadta a köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában, Budapesten. Az eseményen a magyar csapat tagjai ünnepélyes esküt tettek.

Bõvebben

2023
máj.
04

Nem is gondolnánk, hogy hányféle mezőgazdasági gép létezik

Szerző: szerk

pexels tomas anunziata leadAmennyiben kezdő mezőgazdászok vagyunk, akkor érdemes tudunk, hogy a szegmensben fellelhető gépek típusai elképesztő módon fejlődtek és változtak az utóbbi harminc évben. Sokan gondolják azt, hogy ez csak pár gépre vonatkozik. Pedig a technológia olyan új típusokat is behozott a mezőgazdaságba, amik kifejezetten hatékonnyá és fenntarthatóvá tették  többek között a betakarítást is.

Bõvebben

2022
jún.
17

Stílusosan biztonságos: ezeket a napszemüvegeket szabad hordani magas UV-sugárzás esetén

Szerző: szerk

napozos2.leadAhogy megyünk bele a nyárba, egyre gyakrabban fordul elő, hogy az időjósok magas UV-sugárzásra figyelmeztetnek. Ezekben az időszakokban mindennél fontosabb, hogy bőrünk és szemünk a megfelelő védelmet kapja. Azt már mindannyian reflexszerűen tudjuk, hogy milyen napvédő krémet kenjünk magunkra, de azzal sem árt tisztában lenni, hogy milyen napszemüveget szabad hordani magas UV-sugárzás esetén.

Bõvebben

2021
aug.
04

Magyarország tortája - 2021

Szerző: szerk

evtortaja1 leadFodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal. A verseny győztesét az Országházan hirdették ki.

Bõvebben