AD-blacklist1

2017
aug.
15

Talán a porcelánfestő is köztük van

Szerző: Oszvald György

Koporc vizit 339leadA Janikovszky Éva Általános Iskolában működő nyári napközis tábor diákjai közül tizenöten vettek részt a Witeg-Kőporc Kft. porcelángyárba szervezett üzemlátogatáson augusztus 2-án.

Bõvebben

2017
aug.
15

Évi hárommilliárd forint nyelvvizsgára

Szerző: szerk

nyelvvizsga1A következő három évben évi mintegy hárommilliárd forintot különít el a kormány a fiatalok első sikeres nyelvvizsgájának ingyenessé tételére – áll a Magyar Közlönyben hétfőn közzétett kormányhatározatban.

Bõvebben

2017
júl.
19

Zökkenőmentes lesz a tankönyvellátás

Szerző: szerk

kello1Zökkenőmentes lesz az idei tankönyvellátás, az iskolák időben megkapják a kiadványokat – jelentette ki a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója csütörtökön Debrecenben.

Bõvebben

2017
júl.
17

Egész nyáron Estöri

Szerző: Oszvald György

FRAKNO D 076leadÉrdekes, tanulságos dolgokat fedett fel az Esterházy Magánalapítvány I. Summer University táborán résztvevő diákok és tanárok tanulásról, tanításról alkotott véleménye. Szerkesztőségünk egy teljes napot töltött el a résztvevőkkel.

Bõvebben

2017
júl.
01

Babi néni

Szerző: Oszvald György

babi leadNyolc éve, hogy egy diktafonról történt lejegyzésnél hibáztam: nevet írtam el és félreértettem egy foglalkozást is. A hibámat sikerült kijavítanom, egy interjú született belőle, ami megjelent a már évekkel ezelőtt megszűnt Budapesti 7 Nap című hetilap hasábjain, majd a 2009-ben kiadott interjú kötetemben is.

Bõvebben