AD-blacklist1

2023
szep.
05

Ítélethirdetés

Szerző: Oszvald György

IMG 20230707 085726 leadHa minden a menetrend szerint történik, szeptember 6-án a kora délutáni órákban véget ér Sós Zsuzsanna felperes, a Janikovszky Éva Általános Iskola volt igazgatójának vesszőfutása. A tárgyalást vezető bíró, dr. Fürjes Annamária kihirdeti a döntést, s kiderül, jogos volt-e a kirúgás, és az ezzel járó erkölcsi, anyagi hátrány. Vagy nem…

Bõvebben

2023
aug.
24

Együtt a természettudományos oktatás jövőjéért

Szerző: szerk

fitt leadMásodik alkalommal, augusztus 23-án adták át a Fiatal természettudományos tanár (FITT) alkotói díjat, amelyet ez alkalommal huszonkét kiváló fiatal pedagógusnak ítélt meg a Richter Gedeon Nyrt. Centenáriumi Alapítvány kuratóriuma. A FITT-díj személyenként havi 80.000 Ft összegű, tíz hónapon át folyósított támogatás.

Bõvebben

2023
máj.
09

Pedagógus ankét – a változás reményében

Szerző: Oszvald György

dia1Mi lesz veled közoktatás? Mit jelenthet a jogállásváltás a köznevelésben? A feltett kérdésekre a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) alelnökei, Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás válaszoltak. Egészen pontosan: a PSZ kőbányai szervezete rendezésében tartottak egy fórumot a sokat kritizált „státustörvény” vitatott paragrafusairól április 24-én.

Bõvebben

2023
máj.
06

Nyílt nap a Kroó György zeneiskolában

Szerző: Oszvald György

Kroo nyilt nap 630 leadHagyomány már, hogy – minden más iskolához hasonlóan – a Kroó György Zeneiskola AMI is megrendezte a maga látványos nyílt napját. Ilyenkor lehetőség van megismerkedni a különféle hangszerekkel, a tanárokkal, és nem utolsó sorban zenei élményeket szerezni.

Bõvebben

2023
máj.
06

Művészeti díjak a Kroó György zeneiskolának

Szerző: szerk-OGY

dij9 leadNagyszerű elismerésekről kapott értesítést a 10kerkult.hu portál. Dr. Széll Rita igazgató a Ferencvárosi zeneiskolában május 5-én megtartott díjátadó ünnepségről küldött egy rövid beszámolót. A közleményt örömmel adjuk közre és gratulálunk a díjakhoz.

Bõvebben