AD-blacklist1

2012
okt.
22

Hagyományteremtő együttműködés

Írta: Oszvald György

dok-csosz-palyazat-leadA történetíró pályázat a Kőbányai Diák és Ifjúsági Tanács ötlete volt. A szándék évek óta létezik, s most a körülmények lehetőséget adtak a megvalósításra. Jandó Ágnest, a Diáktanács vezetőjét kérdeztük a pályázatról.

 

 

Régóta szerettek volna kiírni egy pályázatot, ami Kőbányáról, a Kőbányán tanuló gyerekeknek szól, ám több feltétel is hiányzott, egyik éppen a díjak megléte... dok-csosz-palyazat 

   - Igen, s a polgármester út jóvoltából a Csősztorony partnerségével most jutalmakat is tudunk felkínálni. Szeretnénk egy nagyon jó mesekönyvet is összeállítani, előbb-utóbb…

 

   Szerkesztőségünknek már szeptember elején azt nyilatkozták a Csősztorony új bérlői, hogy a műemlék épület miatt szeretnének minél jobban kötődni a kőbányai múlthoz, benne a hagyományokhoz. Ez a szándék megmozgatta-e a diáktanácsot, tudtak-e az új bérlők ilyetén céljairól egyáltalán?

 

   - Úgy alakult a helyzet, hogy a Csősztoronnyal már korábban, a szüreti mulatságuk alkalmával is partnerek voltunk, kézenfekvőnek tűnt őket keresni. Mindkettőnk elképzelése azonos a hagyományok ápolásáról, így hát segítünk egymásnak. A példa okáért, szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy az október 27-ei Tökfesztiválra is felhívjam a figyelmet!