AD-blacklist1

2018
aug.
17

Öt éves a DreherFeszt, a sörgyárfesztivál

Írta: szerk

DreherFeszt2018 leadA jubiláló, öt éves DreherFeszt szeptember 1-jén, szombaton, most is legendás környezetben várja az igazán jó bulik és a hideg, frissen csapolt különlegességek kedvelőit.

 

 

 

A sörgyárfesztiválon 5 népszerű underground és fesztiválzenekar koncertjén bulizhatunk, fellép a Cloud 9+, a Magashegyi Underground, a Bëlga, a Kelemen Kabátban és a Lóci Játszik. Emellett a DreherFeszt Felfedező tehetségkutató döntőjén 5 feltörekvő tehetséges banda méri össze tudását a kisszínpadon.

 

   A tehetségkutató még folyik, az ötödik résztvevő bandára még lehet szavazni. A részletekről sajtóközleményt adtak ki a szervezők.

 

   langoloA sörgyárfesztivál és a Lángoló Gitárok közös tehetségkutató versenyében összesen 117 banda indult, amelyből négy már biztos döntős. Az ötödik hely még kiadó, már folyik a közönségszavazás!
a DreherFeszt Felfedező kisszínpadának négy fellépője is biztos. A sörgyárfesztivál és a Lángoló Gitárok közös zenei tehetségkutatójára összesen 117 feltörekvő banda jelentkezett, ezzel közel megduplázva a tavalyi indulók számát. A szakmai zsűri a Down For Whatever, a Beatkoho, a The Palace és az Úrfi együttesnek szavazott feltétlen bizalmat, ők már biztos ott lesznek az élő döntőben a DreherFeszten.
   További négy kiválasztott zenekar – a Carson Coma, a Marble Mist, a The Sign és a Zion Refresh – közül pedig a közönség választja ki azt a legjobbat, amely csatlakozhat majd a végső megmérettetéshez.

 

   Szavazni augusztus 26-ig a verseny online felületén lehet. A négy szavazásra bocsátott együttes további helyszíneken, Dreheres koncerteken is megtekinthető lesz majd élőben.


   „Elcsépelt egy tehetségkutató zsűritagjaként azt nyilatkozni, hogy nehéz volt a dolgunk, de tényleg így volt. több olyan induló is akadt, akik már bizonyítottak, akár több évtizednyi zenélés is mögöttük van, lemezeket adtak ki, világsztárok előtt léptek fel, és pusztán minőségük alapján akár elsők is lehetnének. A végső sorrendet viszont úgy állítottuk össze, hogy előnyt élveztek azok a fiatal csapatok, akik előtt még sok leküzdendő akadály áll, tényleg a karrierjük elején tartanak, és ezzel is tudjuk segíteni a további lépéseiket. Aztán majd élőben eldől, ki a legjobb közülük” – mondta Dankó Gábor, a Lángoló Gitárok főszerkesztője.

 

   A verseny szakmai zsűrijét Dankó Gábor (Lángoló Gitárok), Szalai Attila (Tesco Disco, Spartak Music), Tóth Gergő (Supermanagement - Wellhello, Cloud9+, Anna and the Barbies) és Gál Marcell (Dreher) alkotja.

   

DreherFeszt 20170902 15

 

   Természetesen idén sem maradhatnak el a Dreher különlegességek, amiket hagyományosan csak erre az alkalomra fejlesztettek ki a sörfőző mesterek. A tesztelésekből Sass Dani is kivette a részét.

 

   DreherFeszt ízteszt SassDani2A vagány gasztroarcot, Sass Danit (képünk) hívta meg a Dreher, hogy tesztelje a szeptember elsejei sörgyárfesztiválra készülő specialitásokat. A sörfőző mesterek idén is megmozgatták a fantáziájukat, így a márka már ismert változatai mellett öt olyan különlegesség is kerül az 5. jubileumát ünneplő DreherFeszt kínálatába, amely egyéb napokon nem hozzáférhető a közönség számára.

 

   „Még sosem voltam a Dreher Sörgyárban, mint egy kisgyerek, úgy csodálkoztam rá mindenre. Tesztelhettem azokat a különlegességeket, amelyek készülőben vannak szeptember elsejére, és azt már bátran elmondhatom, hogy a kedvencemnek egy Red Ale bizonyult. Én is hoztam valamilyen kóstolót cserébe, de erről még nem árulhatok el többet. Alig várom, hogy a patinás gyárterület megteljen zenével, fesztiválozókkal, és nem utolsó sorban finom sörökkel, valamint harapnivalókkal” – emelte ki Sass Dani.


   A felhozatalt fergeteges Dj-partik, kultikus Főzőház-túra, játékok és színes programok, felejthetetlen élmények gazdagítják, hamisítatlan sörgyári hangulattal fűszerezve. Sőt, azon felül, hogy magadnak csapolhatod a sört, a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program versenyén megnézheted, hogy miként csinálják azt a profik.

 

A részletes program:

NAGYSZÍNPAD

 

16:30-17:30 Lóci Játszik
18.00-19:15 Magashegyi Underground
19:45-21:00 Kelemen Kabátban
21:30-23:00 Bëlga
23:15-00:30 Cloud 9+


KISSZÍNPAD


17:00–22:00 Fellép a Lángoló Gitárok és a Dreher közös zenei tehetségkutatójának, a DreherFeszt Felfedezőnek 5 döntőse. A bandák, akik már egyenes ágon bejutottak:


Down For Whatever,
Beatkoho,
The Palace,
Úrfi

További infó és közönségszavazás  ITT   

 

EGYÉB PROGRAMOK, HELYSZÍNEK

 

14:00–16:00 A Dreher Minőségi Csapolt Sör Program Csapolóversenye
14:00–18:00
   · Főzőház-túra
   · Dreher Inside – Izgalmas feladatokkal és laza hangulattal várják a Dreher munkatársai azokat, akik szeretnének bepillantani a Sörgyárak kulisszái mögé
14:00–20:00
   · Suhanj Alapítvány akadálypálya és kranking bemutató,
   · RetúrPack játékok
   · Dreher Ésszel Iszom program kitelepülés

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Az eseményt csak 18 éven felüliek látogathatják!

A DreherFeszt partnerei: Rock FM, Funzine, Lángoló Gitárok, Infinety

 

helyszín: Dreher Sörgyárak (1106, Budapest, Jászberényi út 7-11.)
időpont: 2018. szeptember 1. szombat: 14:00–02:00
megközelítés: A rendezvény ideje alatt 30 percenként ingyenes buszjáratok közlekednek az Örs vezér tere és a fesztivál között.

jegyárak:
Elővételben (korlátozott számban): 2018. augusztus 31-ig 2000 Ft, a helyszínen: 2500 Ft. 
A jegyekhez a fesztiválon beváltható, egy darab 0,5 l-es sörkupon jár.

további információ:
www.dreherfeszt.hu   és a rendezvény facebook oldala