AD-blacklist1

2015
már.
04

Opera az Északiban: ipariból kulturtér

opera mav eszaki mtiAz egykori MÁV Északi Járműjavítóban tartotta kedden beharangozó sajtótájékoztatóját a budapesti Operaház. A főigazgató egyrészt ismertette az eddig is tudott tényt, hogy a Kőbányai úti helyszínre költözik az intézmény egyik egysége, másrészt a 2015/16-os évad nagyszabású terveit ismertette.

 

 


Ókovács Szilveszter főigazgató az új évadot felvezető keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az Operaház legfontosabb küszöbön álló feladata az infrastruktúra felújítása. A kormány döntése nyomán az Eiffel-projekttel elindulhat egy olyan bázis kiépítése, amely minden raktár és műhely egyesítésével, két próbaszínpaddal, egy stúdió-képességű zeneteremmel támogatja az Operaház jelenleg lehetetlen felkészülési körülményeinek javítását.
A MÁV X. kerületi, Kőbányai úti egykori Északi Járműjavítójában, az úgynevezett Eiffel-csarnokban, az Operaház leendő Eiffel-bázisában tartott sajtótájékoztatón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár kiemelte: a fejlesztés nagyszerű példa arra, hogyan alakítható át egy használaton kívüli ipari tér kulturális térré.


A Magyar Állami Operaház harminckét premierrel, köztük 12 hazai bemutatóval, összesen 500 nagytermi előadással várja közönségét a 2015/2016-os Shakespeare-évadban.
Az Operaház a 2015/16-os Shakespeare-évadától új alapokra helyezi bérlet- és jegyár-struktúráját, és névre szóló, egyedi tervezésű, gyűjthető pontkártyát vezet be, amely révén elsősorban a hazai, visszatérő látogatók juthatnak komoly kedvezményekhez. Az intézmény az új szezonra 61 féle bérlettel várja közönségét, a bérletújítás március 9-től, az új bérletek váltása március 16-tól veszi kezdetét az Operaház Hajós utcai értékesítési centrumában.


(MTI) (fotó: MTI)