AD-blacklist1

2014
szep.
15

Cseh Tamás Nap Kőbányán 2015

Írta: Szerk.

cseh tamas nap logoA Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ a Cseh Tamás Nap Kőbányán 2015 programhoz pályázatot hirdet a korábbi két kategória mellett egy új műfajban is!

 

 

 

Az első kategória, amelyben Cseh Tamás dalok éneklésére biztatjuk a pályázókat a ”…De mi most itt vagyunk, énekeket hallgatunk…” címet viseli.

 

A második kategóriában: „Az egy képre gondolok, tudod…” címmel a dalok és az abban rejlő értékek képzőművészeti alkotásokban való megjelenítését várjuk a pályázóktól, legyen az fotó, videoklip, festmény, grafika, kisplasztika,stb.

 

A harmadik kategóriában, az idén újként jelentkező „A Rubinpiros tangó” pályázatban a Cseh Tamás által szerzett és előadott dalokra való koreográfia készítésére és annak bemutatására kérjük a vállalkozó kedvű szóló, páros táncosokat vagy tánccsoportokat a táncműfaj bármely ágában.

 

tanc Legy-kepre Leneket-hallgatunk L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    A zsűri munkájában részt vesznek: Bérczes László művészeti vezető (Kaposvári Csiky Gergely Színház), Bozsik Yvette táncművész, Feledy Balázs művészeti író, Kátai Zoltán énekmondó, Kecskeméti Gábor zeneszerző, Krulik Zoltán zeneszerző (Makám együttes,) Mispál Attila filmrendező, Parais István táncpedagógus és Tóth Zsolt operatőr.

 

   A pályaművek előzetes zsűrizése után az előadók és alkotók meghívást kaptak, hogy produkciójukat a kulturális központ színpadán, élőben is bemutathassák. A 2015. január 24-én, szombaton 14 órakor kezdődő „Cseh Tamás Nap Kőbányán 2015” programon a zsűri tagjai újra értékelik a pályázókat és pályázatokat, az élőben megszólaló dalokat, az eltáncolt koreográfiákat és egy un. „akció kiállítás” keretében lehet megtekinteni a képzőművészeti kategória alkotásait.

 

   A legjobbnak bizonyuló produkciók a gálaesten 2015. január 24-én 18 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban hivatásos művészek társaságában lépnek fel és a nyertes pályázók a színpadon vehetik át a jól megérdemelt díjakat.

 

   A Cseh Tamás Nap Kőbányán 2015 rendezvény és a hozzá kapcsolódó pályázat alkalmat teremt arra, hogy az 5 évvel ezelőtt elhunyt Kossuth díjas dalnok tisztelői, barátai találkozhassanak és az elhangzó dalok valamint a képzőművészeti alkotások, az eltáncolt koreográfiák segítségével emlékezzenek meg róla.

 

A pályázatokat 2014. november 30-ig kell eljuttatni a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  címre.