2015
máj.
02

Jól átvert trafikosok

nemzetidohany logoLázárék keményen megvezették a trafikosokat - írta a Népszabadság. Sőt, egyre több terhet rónak rájuk.

 

 

 

A trafikosok elismerik, hogy tényleg nem volt kötelező, csak melegen ajánlott az üzletek lefóliázása. A fólia szerintük csak egy tünet: probléma a trafikrendszer torz kialakításával van. A két éve még irigyelt trafikosok zömének egyre súlyosabb gondokat okoznak a rendszer torzulásai.
Meglepő módon a Lázárék által kialakított trafikrendszer legkeményebb kritikusait ma a trafikosok között találni. A legtöbben ma már úgy látják, hogy az állam a biztos megélhetést ígérve beleugrasztotta őket a trafiküzletbe, majd sorra megváltoztatta a szerződési feltételeket. „Mára alig maradt pár betű az NDN Zrt.-vel aláírt, eredeti koncessziós szerződésből” – érzékeltette a helyzetét az egyik forrásunk, aki ma már aligha vágna bele az egészbe. A trafiktól azonban nem tud szabadulni: ha ma lehúzná a rolót, úgy a koncessziós szerződés alapján azonnal ötmilliót kellene leszurkolnia az NDN Zrt.-nek.
A teljes cikk a Nol.hu-n.


A lap másik cikke szerint a dohányellátás közelgő központosítása újabb többletterhet ró a gyér üzletmenetre panaszkodó trafikosokra, s könnyen lehet, hogy a kereskedők nem ússzák meg dohányraktár bérlése vagy létesítése nélkül. Sokan attól tartanak, hogy a raktárak az eddiginél is csábítóbb célpontok lehetnek a rablóknak. A Nemzeti Trafikellátó viszont nagyot kaszál.