Tényleg van itthon sörforradalom?
Nagyinterjút közölt a We Love Budapest oldal az egyik legnagyobb nyári sörfesztiválról. A beszélgetésben Németh Antal (MONYO Brewing Co.), Tarján Csaba (Med Scientist) és Sefcsik Márton a Fenékig című oldal alapítója, írója vettek részt.
„Ez a rendezvény megelőzi a korát” – írták, s nem titok, az apropó, hogy május 20-27-e között először rendeznek itthon nemzetközi kézműves, kraft sörfesztivált, több mint negyven főzdével, csapfoglalásokkal, kóstolónapokkal és afterpartyval.
A szervezők közt van a két kiváló kőbányai sörfőző műhely, a MONYO Brewing Co. és a Mad Scientist is.
Egy európai kisüzemi sörfőzde lényegét Német András így fogalmazta meg: „Én leginkább kreatív műhelynek tartom magunkat, ahol mindig kóstolunk, gondolkodunk a sörökről, kipróbálunk új dolgokat, mindamellett, hogy persze az állandó szortimentet muszáj megfőzni. De ettől még egy nagyon pezsgő, sokszínű és izgalmas dolognak látom azt, amit mi csinálunk. Egy műhely vagyunk, vagy inkább közösség.”
Ugyanerről Tarján Csaba így vélekedett: „Mi azt szoktuk mondani – ami a névből is adódik –, hogy nálunk a szenvedélynek és a tudományos megközelítésnek a találkozása valósul meg. Igyekszünk szabadjára engedni a fantáziánkat és a gasztronómiai ihleteknek engedni, ugyanakkor egy 90%-ban mérnökökből álló csapat jött össze, ezért igyekszünk az ilyen úton megtanultakat is kamatoztatni és egyre profibb szintre emelni a megközelítésünket.”
Balról jobbra: Németh Antal, Tarján Csaba, Sefcsik Márton
Az interjúban szó esik az árakról, a sörfogyasztás változásairól, s nem utolsó sorban arról, miért is kell sörfesztivált szervezni?
A WLB teljes cikke ITT olvasható
A BPBW - Beer Week in Budapest facebook oldala pedig a linkre kattinva ,,csordul" a pohárba.
fotó: WLB/Csudai Sándor