AD-blacklist1

2015
jan.
24

,,Arcot" adnának a fővárosnak

FKgy pulpitus mtiBudapest arculatának formálására új fővárosi céget alapítanának, ami egyebek mellett marketinggel, programszervezéssel, pr- és lobbitevékenységgel, illetve ,,humán erőforrások építésével" foglalkozna - és minderre persze költene. ,,Kidomborítanák" a főváros páratlan értékeit és egyedi karakterisztikáját is.

 

 

A városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó, új gazdasági társaságot alapítana a fővárosi önkormányzat - legalábbis ezt javasolja a Fővárosi Közgyűlés következő, január 28-ai ülésére benyújtott előterjesztésében Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes. A városvezető szerint "Budapest közösségi kezdeményezéseinek felkarolására, a fővárosi fejlesztések elősegítésére, és ezáltal a városarculat kiépítésére és tartalommal való megtöltésére, az innovációs potenciálok kihasználására szükséges" egy új szervezet, s ennek "az idő- és forrásigényt is figyelembe véve leggazdaságosabb formája egy új gazdasági társaság".
A nagyívű elképzeléseket megvalósító céggel a fővárosi önkormányzat közszolgáltatási szerződést kötne. A nonprofit formában működő társaság alapító okiratáról, ügyvezetőjének és felügyelőbizottsági tagjainak megválasztásáról, illetve díjazásáról később döntenének (a 2015-ös költségvetés elfogadása után).


(Napi.hu)