AD-blacklist1

2019
nov.
27

Utazás Dortmundba – mondunk néhány tippet hozzá

Írta: szerk

dortmund leadDortmund a Ruhr-vidék legnagyobb városa, a német szén- és acélipar központja, de a kulturális élet és a sport is meghatározó a vesztfáliai városban.

 

 

 

 

Westfalenpark

 

   Dortmund azon kívül, hogy egy fontos ipari központ, egy nagyon emberbarát hely, hiszen Németországban itt a legnagyobb a kerékpárral és gyalogosan közlekedők emberek száma. A városba rengeteg zöldterület található, tele van parkokkal és fás területekkel. Az egyik legnagyobb és legnépszerűbb zöldterület a Westfalenpark, amely a helyiek kedvenc szabadtéri pihenőhelye. A park számos látnivalónak otthont ad, amiket érdemes megtekinteni.

 

   A Westfalenparkban áll Dortmund Kereskedelmi és Vásárközpontja, a Jégstadion, ahol jég- és görkorcsolyázó pályák taláhatóak, valamint a Westfalenstadion, Európa legnagyobb stadionja, a Borussia Dortmund otthona.

dortmund stadion

 

   A Westfalenstadiont (Signal Iduna Park) 1974-ben nyitották meg, a stadion több mint 80 ezer néző befogadására alkalmas. A stadionnak 5 csillagos értékelést adott az UEFA, így akár Bajnokok Ligája döntőt is rendezhetnek Dortmundban, amire fogadás bónusz lehetőségek is adódnak. Így is számos komoly esemény zajlott már a stadionban, az 1xbet mobil sportfogadás információi szerint a 1974-es és 2006-os németországi világbajnokságon is rendeztek mérkőzést a Dortmund otthonában, de 2001-ben UEFA-kupa döntőnek is otthont adott a Signal Iduna Park.

 

Szent Reinold templom

 

   A templom 104 méteres tornya az egyik fénypontja Dortmund városának, a torony tetejéből tökéletes panoráma nyílik a városra, akár több mérföldre is ellátni onnan. A Szent Reinold templom a 1454-ben készült el teljesen, és a város védőszentjéről kapta a nevét. A városközpont legfőbb építészeti látványosságának számít a Szent Reinold templom.