AD-blacklist1

2011
okt.
12

Profilváltás előtti állapotban

mekiHónapok óta üresen áll a Jászberényi út és a Maglódi út sarkán a korábbi gyorsétterem épülete. Az ingatlan eladásra vár. Egyelőre fekete fólia fedi az üzlet ablakait.


Gondolhatnánk, hogy ebben a mai világban egyvalami biztosan nem mehet tönkre: az autós beállóval megtűzdelt gyorsétterem. Egyrészt az útközben megéhező autósok miatt, másrészt mert egy ilyen hely a mostani fiatalok, a tízen- és huszonévesek kedvelt gyülekezője.


Ehhez képest az autóval vagy a villamossal közlekedőknek bizonyára feltűnt, hogy a Jászberényi út és a Maglódi út metszéspontjában 1993-ban létesült gyorsétterem hónapok óta üresen áll. Az amúgy sem a szépségéről híres ipari körzetet pedig tovább csúfítja a torzóvá vált ingatlan. De vajon miért került rá lakat?
„Az étteremet 1993 végétől 2010-ig üzemeltettük, tavaly év végén zártuk be. A McDonald's az éttermeit ugyanúgy egy portfólió részeként kezeli, ahogyan például az ételek esetében is egy termékválaszték mentén gondolkodik, tehát mindig a helyi vendégkör igényeihez igazítja a szolgáltatások körét. Ha arra van igény, a szolgáltatást máshová helyezi a vállalat, bevásárlóközpontból önálló étterembe, vagy épp megszüntet gazdaságtalanul működő egységet. Ahol a vendégek igényei azt kívánják, ott szolgáltatást bővít kávézóval, vagy gyerekjátszóval, esetleg új éttermet nyit” – indokolt lapunkhoz eljuttatott közleményében a cég magyarországi központja; ez alapján, mi olvasatunk szerint, itt gazdaságtalan működésről lehetett szó.


Néhány héttel ezelőtt kissé gondozatlannak tűnt az egykori étterem közvetlen környéke, ám azóta a gazt kiszedték, a területet felsöpörték. A vállalat megerősítette, hogy az ingatlan alapszintű állagmegóvását az eladásig biztosítják.
Merthogy a cég feltett szándéka az értékesítés, saját megfogalmazásuk szerint „az ingatlan jelenleg eladásra vár”. Most fekete fólia takarja a belátást, ennek oka lehet, hogy belső átalakítás folyik, de lehet az is, hogy egyszerűen a tulajdonos nem akarja rossz szándékúak számára vonzóvá tenni.
És, hogy mi lehet majd itt? Mivel erről bővebb tájékoztatást nem kaptunk, csak találgatni tudunk. Volt rá példa, hogy egy korábbi gyorsétterem helyén ruhaüzlet és illatszerbolt is nyílt – így nagy valószínűséggel ide is egy kereskedelmi/szolgáltatói egység jöhet.