AD-blacklist1

2013
okt.
24

Memóriazavar

A kormányfőnek súlyos memóriazavarai vannak. Vagy szándékosan láttatja másnak a múltat, mint volt valójában.
Nézzük csak mit mondott 2010-ben az elsöprő választási siker után: „Ma forradalom történt a szavazófülkékben”. És mit 2013 szeptemberében: „A forradalom dubiózus kifejezés, csínján kell vele bánni. A kétharmados többséget sem interpretáltuk forradalomként”.

 


Ezután már meg sem lepődtem azon, hogy az október 23-i beszédében a távoli 2006-os történésekre megint másként emlékszik. Azt mondta: „Tudjuk azt is, hogy 2006-ban, 16 évnyi demokrácia után ezen a napon puskákkal vadásztak ránk a pesti utcán, kardlappal verték a békés tüntetőket. Azt is tudjuk, hogy azok kezében volt a kormányzati hatalom, akik gátlás nélkül felhasználhatták az állam fegyveres testületeit saját népük ellen. Tudjuk jól, ne legyen kétségük felőle, ma ismét közénk lövetnének, jó esetben gumilövedékkel, és megint ránk vezényelnék az állam erőszakszervezeteit. Ma is megtennék, ha megtehetnék.”


Nyilván minél távolibb egy esemény, annál jobban lehet megmásítani, a hülye polgárok úgysem tudják, mi volt.
Kik voltak a „békés tüntetők”? Többségében azok a lelátókon hangos és kemény focifanatikusok, akiket akkor valakik felbujtottak arra, hogy kicsit alakítsák át a budapesti belvárost, vegyék birtokba a tévészékházat, kocsikat döntsenek és gyújtsanak fel, zúzzanak szét utcát, kössenek el egy kivénhedt tankot. És egész véletlenül ezekkel a kemény fiúkkal hadakozik most a sportkormányzat, hogy kiűzze őket a stadionokból, mert már több kárt hoznak, mint hasznot. És egész véletlenül kiderül olyan is, hogy az egyik honi klub (párttag) vezetője ezekkel a drukkerekkel együtt „szocializálódott” a stadionokban.


Persze 2006-ban a rendőri fellépés elég szakszerűtlen volt, rengeteg hibát követtek el. De talán éppen azért voltak/vannak a rend őrei, hogy a város rombolóit megfékezzék. Félve kérdem én: ha ma lenne hasonló dúlás, akkor Pintér rendőrsége szép szavakkal kérné az elkövetőket, hogy fejezzék már be a „dizájnversenyt”?
Most akkor a kormányfőnek vagy kezeltetnie kellene magát, vagy alaposabban utána olvasni és nézni, hogy maga mikor és mit mondott, illetve mikor, hol és mi történt pontosan.