AD-blacklist1

2021
jún.
24

Magyar Kémiaoktatásért Díj – 2021

Írta: szerk-OGY

RG Kemia tanar dij 328leadMár csak néhány napig lehet jelölni kémiatanárokat a 2021. évi Magyar Kémiaoktatásért Díjra. A jövő generációinak nevelésében kiemelkedő szerepe van az elhivatott, lelkes, magas szakmai színvonalat képviselő tanároknak, ebben a kihívásokkal teli időszakban pedig különösen fontos az elismerésük.

 

A jövőnk minősége rajtuk múlik! Jelölje kollégáját, saját, vagy gyermeke kémiatanárát Magyar Kémiaoktatásért Díjra!

 

   A pályázatot online tudja benyújtani 2021. július 2-ig. A dokumentáció letölthető ITT , egyéb információk ITT  olvashatók.

  

   KT dij„Amikor 2020-ban megkaptam a Richter Gedeon Nyrt. kémiatanárok részére alapított díját, nemcsak az erősített meg, hogy létezik még olyan intézmény, amely a kémia oktatásában valamiféle értéket lát, hanem az is örömmel töltött el, hogy kollégáim – covid ide, elfoglaltság oda – fontosnak tartották és időt szántak arra, hogy javasoljanak engem. A díj kitüntető, hiszen a kémiailag képzett szakemberek legnagyobb hazai munkáltatójától származik. Másrészt értéke személyes volta: a munkatársaktól származó felterjesztés és a díjátadó ünnepélyes, mégis meghitt légköre.” – mondta Keglevich Kristóf, Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára. (képünk)

 

   És, hogy miért is van szükség elhivatott kémiatanárokra? Hadd idézzünk csak egy gondolatot a 24.hu nemrég megjelent cikkéből.  

 

   „Azt a kijelentést, hogy nincsenek kémia, illetve természettudomány szakos tanárok, nem kívánjuk azzal tompítani, hogy >>hiány van belőlük<<, vagy hogy jövő időben, esetleg feltételes módban írnánk a mondatot. A >>nemlét<< sajnos létező, fennálló probléma, amely messze >>nemcsak<< az általános iskolákat, szakgimnáziumokat érinti, hanem a gimnáziumokat is. A helyzet súlyosságát az mutatja, hogy a jelenség immár Budapesten is megdöbbentő méreteket öltött.”

   A többi között ez a megállapítás szerepel abban a Magyar Kémikusok Lapjának áprilisi számában megjelent tanulmányban, amelyet Holtzer Péter, a Szabó Szabolcs Alapítvány elnöke, Szakmány Csaba, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium kémiatanára, illetve Szalay Luca, az ELTE TTK Kémia Intézet adjunktusa jegyez.

 

RG Kemia tanar dij 351

 A Magyar Kémiaoktatásért Díj elismerésben részesített tanárai, a köszönetet mondó egykori tanítványaikkal

 

fotó: 10kerkult.hu/archív; richter.hu