AD-blacklist1

2017
dec.
10

Nagyüzem az ajándékgyárban

Írta: szerk-OGY

miki gyar2Így karácsony táján felerősödnek az amúgy – egy két váratlan esetre történő reagálástól eltekintve – átlagosnak mondható jótékonysági események. Közülük talán a legismertebb a MikulásGyár projekt lett.

 

 

 

Bár a név, mikulásgyár, jól hangzik, valójában ajándékgyárnak kellene nevezni. (Még a különleges írásmód – MikulásGyár – sem teljes magyarázat.) Mert éppen az a lényeg, hogy az itt dolgozók a jótét lelkek adományait válogassák, rendszerezzék, csomagolják, s gondoskodjanak arról, hogy eljussanak a Mikuláshoz. Ő meg arról gondoskodik, hogy a rászorulók minél nagyobb számban kapják meg az ajándékot.

 

miki gyar1A honlapjukon azt írják, hogy

 

   „a MikulásGyárba évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek. Sokan kifejezetten a MikulásGyár miatt jönnek Magyarországra a karácsonyi időszakban. Ausztráliából, Kínából, az USA-ból és Európa több országából is érkeznek segíteni, csomagolni. Nagy szolgálatot tesznek a MikulásGyárnak, s ezáltal az adományozottaknak.

   A MikulásGyár célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. 
   A MikulásGyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a mindenkori politikától”

 

   miki gyar3A MikulásGyár 2017. december 1. és 22. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig.

    Állandó és központi gyűjtőpont a Budapesten, az Ötvenhatosok terén felállított nagy sátor,

Hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpontok:
   - Budapesten a bevásárlóközpontok közül egyedüliként a Lurdy Ház
   - országszerte a Toyota márkakereskedései
   - Hungaroring
   - a legtöbb posta

 

mikulasgyar.hu; fotó: MTI/Mohai Balázs

 

A 10kerkult.hu portálon nincs fizetős tartalom, de a cikkeink pémzbe kerülnek. Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőséget, hogy fejlődhessen! És, hogy miért is tegye? A válaszok a képre kattintva olvashatók.

tamogato tabla 400px