AD-blacklist1

2019
feb.
07

Megnyílt a 26. FeHoVa kiállítás Budapesten

Írta: szerk

Fehova 2019A Kárpát-medence legnagyobb fegyver-, horgász- és vadászkiállítását, a 26. FeHoVát, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyitotta meg február 7-én.

 

 

A miniszterelnök-helyettes szerint ahhoz, hogy a magyar vadászat, vadgazdálkodás és vadászati kultúra ismét régi fényében ragyogjon, és Magyarország vadászati nagyhatalommá válhasson, fontos lépéseket kellett tenni. Példaként említette a fegyvertörvény ésszerűsítését, az Országos Vadászkamara szerepének megszilárdítását, valamint egy több milliárd forintos vadgazdálkodási alap létrehozását.         

   Nagy István agrárminiszter kiemelte, hogy a FeHoVa a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója, amely alkalmat ad arra is, hogy az állami erdészeti társaságok társadalmi szerepvállalását minél szélesebb körben bemutassák, ami hozzájárul az erdész szakma presztízsének növeléséhez.       

   Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a vadászok és horgászok éves seregszemléjének nevezte a FeHoVát, ahol idén is számos újdonsággal várják az érdeklődőket. Idén első alkalommal rendezik meg az I. FeHoVa nemzetközi nyílt preparátor versenyt.   

Fehova2019 terkep kalauz  

   A vasárnapig tartó rendezvényre 17 országból 300 kiállító jelentkezett és több mint 50 ezer látogatót várnak.       

 

   A megnyitón aláírták az „Egy a természettel” nemzetközi vadászati és természeti kiállítás (Vadászati Világkiállítás) együttműködési megállapodását¸ amelyet a tervek szerint 2021-ben rendez meg Magyarország. Emellett Nagy István agrárminiszter, Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt a Magyar Erdők Nagykövetének nevezi ki.


MTI; fotó: fehova.hu