Rabai Nemeth Ferenc honlapraRábai Németh Ferenc szövegíró, dalszerző, előadóművész

 

   Rábai Németh Ferenc vagyok, Szombathelyen születtem 1946-ban. A zene napi imádságként kísért és kísér a mai napig. Iskolai kórusban énekeltem, a katonaságnál kezdő énekfelelős voltam. 1986-ban Pekáry Margit iskolájában komoly klasszikus dalokat, Ákos Stefinél táncdalt, Vörös Sáritól magyarnótát tanultam.

 

   1978-ban szereztem működési engedélyt, mint hivatásos előadóművész az OSZK-stúdióban.
   A Balassi Bálint kórusba Ráthy József szervezett be. A kórusban az a megtiszteltetés ért, hogy a Balassi Bálint megemlékezésre a költő egy imáját megzenésíthettem és elő is adhattam, ennek eredményeként megkaptam a Honvédelmi minisztérium Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozata kitüntetést a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2016-ban.

 

   A 2017. évi kőbányai Szenior Ki Mit Tud? zene (hangszer) kategóriájában második helyezett lettem.

   Kortárs költők – László Mária, Homola Irén – verseit megzenésítve, műsoromba illesztve már egy gálaműsor keretében is előadhattam az Operett színházban.
   A Kőbányai Írók, Költők Egyesületébe Homola Irén hívott, és azóta tollammal vers-dalokat sikerült írni és előadni különféle rendezvényeken.

 

   Sport pályafutásomat az atlétikában jegyzik, de a legnagyobb élményem mégis a focihoz kötődik. Puskás Ferenc 78. születésnapján, a betegágyánál adhattam elő az Óda az aranycsapathoz című dalomat. Én voltam, aki utoljára énekelt a legismertebb magyar legendának.