g szabo arpad 150pxG. Szabó Árpád író, költő

 

   Szinte lehetetlen az életrajzomat leírni, betöltöttem a 66. évem, s oly sok fontos dolog történt az életemben. 1952. április 16-án születtem Gyulán.

 

   Történelmi korban jöttem a világra, a Ratkó Anna korszak elején. Szüleim és rokonságom vidéken éltek, majd az ötvenes években ők is csatlakoztak a főváros felé megindulóáradathoz, munkát találni a gyárakban. Budapesten az Ikarus gyár lakótelepén, majd albérletben laktak.

 

   A nagyszüleim Geszten éltek, a Tisza grófok egykori ősi birtoka volt ez a falu, és hiába éltem Budapesten, minden nyarat itt és a környéken töltöttem.

   Bár jól tanultam, mégsem gimnáziumba mentem: szakmát tanultam, villanyszerelő lettem és én is az Ikarusban kezdtem dolgozni. A katonai szolgálat után levelező tagozaton leérettségiztem és főiskolai végzettséget szereztem, így irodai munkakörökben dolgoztam a Geofizikai Kutató Intézetben, a Külkereskedelmi Főiskolán, majd a Heim Pál Kórházban, egészen a nyugdíjazásomig.

 

   Fiatal koromban sportoló voltam, a Budapesti Építők Egyesületben a kajak-kenu sportágban versenyeztem, Wichmann Tamás, szegedi Károly, Vaskúti István mellett.

 

   A versírás és rajzolás, festés a feleségem halála utáni években kezdődött, majd 2004-ben az Amatőr Művészek Fóruma (AMF) internetes oldalra kerülve megerősödött a késztetésem. 2005-ben átvettem az Unisher könyvkiadót, így adtam ki először a könyveimet, de kiadtam az AMF oldalon írók köteteit is. A kiadó hét év után szűnt meg.

 

   Négy éve találkoztam a Kőbányai Írók, Költők Egyesületével, s tartozom ebbe a csapatba, de fenntartom a kapcsolatot a megújult AMF oldallal is.