AD-blacklist1

2015
szep.
26

Ez tényleg következmények nélküli ország

Írta: Oszvald György

Szó szerint idézem a Metropol című ingyenesen terjesztett napilap kishírét, melyet a 2015. szeptember 24-ei szám 2. oldalán, kiemelt helyen tettek közzé. És előre bocsájtom, érdekeset álmodtam. Hát, akkor lássuk a medvét! Akarom mondani a tejesember nyilatkozatát!

 

„Csökkentenék a tej áfáját

Ha a tej általános áfája jövő évtől 5 százalékra csökkenne, a magyarok többsége az olcsóbbá váló magyar tejet venné a többnyire adócsalással behozott külföldi helyett – nyilatkozott Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke. Hozzátette: a kereskedelmi láncok írásban vállalták, hogy az áfacsökkentést érvényesítenék a fogyasztói árakban. – Szlovákiából például bruttó 125 forintért érkezik az UHT-tej, az olcsóság mögött pedig egyértelműen áfacsalás van – mondta.”

 

   Idáig az idézet. Az én agyamat meg elborította tejszerű köd (kivételesen nem a vörös, mert még ellenzékinek hisz valaki) és csak egyet, de jó nagyot tudok ordítani: És hol van a NAV?

   Persze, ha a levegővételt meg egy korty tejet is ideszámolok, akkor kettőt, de valójában ez azért egy ordítás: és hol van a rendőrség?

 

   Azt álmodtam tegnap éjjel, hogy én bizony fogtam egy doboz szlovák tejet (ez az a 1,5%-os UHT-tej, a minap vettem a hárombetűs nemzeti élelmiszerbolt-lánc egyik üzletében 139 forintért, mert a 200 forint körüli magyarra nem telik) és betoppantam az ön irodájába. Sikerült kinyitni a dobozt, s egy pohár tej mellett, a fehér asztalnál elmondtam, mi is nyomja a lelkemet.

   Kedves Mélykuti Tibor! Nem láttam helyreigazítási kérelmet a lap 25-ei számában, így azt kell feltételeznem, ezek szó szerint az ön szavai. Kérdem én: vajon miért nem zengi azt a mai (szeptember 26-ai) sajtó, miért nincsennek szalagcímekkel teli a napilapok, hogy házkutatást tartott a NAV, a rendőrség, a TEK, meg még a tejmanók is, önnél, merthogy felháborító az állítása.

   Még hogy áfacsalás?! Vida Angolulnemtudó Ildikó, a lemondott NAV-igazgató márpedig saját magát is kivizsgálta, s úgy találta, áfacsalás nincs, ilyen és hasonló ügyekben előfordult csalásokat csak az a hivatali féltékenységből hülyeségeket beszélő Horváth András állított. Tudja, a zöldmappás faszi! Maga meg itt egyértelműen azt nyilatkozza, a szlovák tejbehozatal mögött áfacsalás van!

   Na már most, vagy én vagyok nagyon hülye vagy ön egy rendkívüli védettséget élvező fideszes pártkatona. Hogy is van az, hogy egy ismeretlennél azonnal foglal a rendőrség, mindent, amit ér, még a kis Horváth laptopját is, maga meg büntetlenül állít olyan tényeket, amikért sokévi börtön járna a csalóknak?

   Nem hallom, nem látom, hogy a rendőrség, a NAV nyomozói akár ön, akár az ismeretlen adócsalók után vetették volna magukat! Ha pedig mégis igaza van, s erről meg is van győződve, amellett, hogy állítását hiteles és érdemi bizonyítékokkal tudja alátámasztani, akkor ezt a tényt miért is nem említi a nyilatkozatában? Mert kéne, mert Horváth példája nyomán holnap elviszik ám a rendőrök…

 

   Na, ekkor felébredtem, mert a szlovák tej ilyen-olyan gyomorműködést indított be nálam… Aztán lakásunk legkisebb helyiségében, ahol – mondják – sok bölcsesség eszébe jut az embernek, bevillant! Ó, én marha, hát nem is önhöz, hanem Pintér Sándorhoz kellett volna beálmodni magam. Hiszen a Parlament honlapján elérhető adatok alapján „a belügyminiszter feladatait az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet rögzíti. Eszerint a belügyminiszter – a kormányzati munkamegosztás alapján – felelős többek között az élet és vagyonbiztonság védelméért, a bűncselekmények megelőzéséért, a büntetés-végrehajtásért, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ irányításáért, stb., stb., …”

 

   Hát, akkor kedves Mélykuti Tibor, megígérem, holnap majd azt álmodom, hogy Pintérhez is elmentem a tejes dobozzal…