AD-blacklist1

2015
jún.
30

Vadkeleti állapot

Oda-vissza beszólós, odamondós bejegyzések kísérték egyik cikkünket honlapunk Facebook-oldalán. Az egyik kommentelő oda szúrt nekünk, hogy miért nem inkább azzal a témával foglalkozunk, amiért Mácsik András képviselő felkereste a kerületi rendőrkapitányt: nevezetesen a „menekültproblémával”.
Két magyarázat van erre: 1. nem kívánjuk még jobban mélyíteni ezt a mondvacsinált, mesterségesen gerjesztett gyűlöletkampányt; 2. valljuk, Kőbánya és persze Magyarország esetében nem ez jelenti „a” legégetőbb gondot.

 


Minden központi sugallat ellenére szerintünk a valóság az, hogy a hazájukból polgárháborús, életveszélyes állapotok vagy a szintén élet veszélyeztető kínos szegénység miatt Magyarországra (Kőbányára) menekülők többségének Magyarország (Kőbánya) nem cél-, hanem átmeneti állomás. Otthonukat, szülőföldjüket hátrahagyva, az utolsó „filléreket” összekuporgatva indultak el családostul a több ezer kilométeres gyalog- és/vagy autóútnak egy jobb, emberibb élet reményében. (Halkan kérdezzük: vajon ki lenne képes idehaza hasonló tettre hasonló vészhelyzetben?)
Ők innen a gazdagabb Nyugat-Európa felé óhajtanak menni. Miért lenne nekik végállomás az EU egyik legcsóróbb állama, ahonnan még a magyar állampolgárok, a munkaképes magyar fiatalok ezrei is inkább menekülnek Angliába, Németországba, Ausztriába? Feltehetően eszük ágában sincs elvenni a magyarok munkáját. Egyébként is: hogyan lehet elvenni azt, ami még a magyar honpolgárok többségének sem jut?


Aki pedig „gazdasági bevándorlóként” érkezik, azzal mi a baj? Ha tisztességes szándékokkal jön, munkájából, vállalkozásából a szűkebb és a tágabb környezet is csak profitálhat – lásd adófizetés, hiányszakmák (például orvosi helyek) betöltése. Azért jó lenne azt is észrevenni, hogy a csökkenő születésszámot, az elöregedő társadalmat tekintve hosszú távon bizony szükség van itt letelepedni szándékozó bevándorlókra.
Mácsik képviselő kimondta a tanulságot, amivel magunk is egyetértünk, és előre borítékoltuk volna: az Európai Unió egészét érintő jelenségnek eddig nem volt negatív hatása a kerület közbiztonságára. Mint ahogy a jelenség nem dönti romba Magyarországot sem, ahogy az az Index kiváló cikkéből kiderül.
Vagyis a központi kormányzat által szított állami propaganda a bolhát és az elefántot keresztezi eredményesen. Sikerült még nagyobb feszültséget csinálni a keserűség, a kilátástalanság és a törvényileg szabályozott szabadrablás miatt már amúgy is pattanásig feszült országban. Ahelyett, hogy az itt, a ,,vadkeleten" maradók életminőségének javításával törődne.
Csak gratulálni tudunk ehhez.