AD-blacklist1

2014
okt.
29

Kommunikációsmező-őrök

Miközben Lázár János „kisminiszterelnök” nagy dérrel-dúrral meghirdette az államreformot, aminek keretében lefaragják az állami közszférában dolgozók létszámát, önmaga ellen is dolgozik, hiszen egy másik csatornán át meg értelmetlenül hizlalja azt.


Az egyik kiváló példája ennek, hogy bár a Magyar Tudományos Akadémiának van igen kiváló szakembereket tömörítő nyelvtudományi intézete, a kormány feltétlenül fontosnak érezte, hogy legyen egy, közvetlenül a kormány alá rendelt, tanácsadói jelleggel létrehozott Magyar Nyelvstratégiai Intézet. Mi ez, ha nem duplikálás? Mi ez, ha nem felesleges álláshelyek gyártása? Mi ez, ha nem pénzpazarlás? Mi tudhat az új intézet, amire az akadémiai képtelen lenne?


Ha már nyelv, akkor csak egy lépés onnan a kommunikáció. Friss hír, hogy kinevezték a Nemzeti Kommunikációs Hivatal tisztségviselőit, aminek nyilván „tengernyi” fő- és alosztálya lesz. Egyúttal kiderült, hogy november 3-tól Giró-Szász András ex-kormányszóvivő vezeti a Miniszterelnökségen a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságot, a sajtófőnök pedig Krakkó Ákos lesz.
Amúgy a Lázár-féle Miniszterelnökségen belül a van kormánynak hivatalos szóvivője (Kurucz Éva), van nemzetközi szóvivője (Kovács Zoltán), van a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (Dr. Havasi Bertalan), van fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár (Csepreghy Nándor), van a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárnak helyettes államtitkára (Dömötör Csaba).
Mi ez, ha nem „sokszoros duplikálás”? Mi ez, ha nem felesleges álláshelyek gyártása? Mi ez, ha nem pénzpazarlás?


Szóval Lázár elvtársnak alighanem a saját portáján kellene először sepregetnie, ha felszámolni akar. Ennyi töltelékember helyett bőven elég lenne egy, aki tudna a szavakkal (is) bánni, és ha kell neki, tanácsokért meg fordulhatna a nyelvtudósokhoz…