AD-blacklist1

2014
aug.
27

Kevesebb üres ünneplést!

Írta: Oszvald György

„Az elkészült, de még át nem adott Tavas utcai új parkoló sima felületén a gyerekek bringáznak és gördeszkáznak. Az autósok is megkezdték a terület birtokba vételét, az akadályozó bójákat félrehúzva egyre többen parkolnak be” – írta Mácsik András önkormányzati képviselő a Facebook-profilján augusztus 23-án, s mellékelt néhány fotót is.

 

 

   Ennyi a hír, amire felkaptam a fejem, egy látszólag súlytalan megjegyzés: „még át nem adott” . No, ez az. Ma augusztus 27-e van, s valószínű, a parkoló augusztus 20-a körül készülhetett el.

  Nos, ami kikívánkozik az, hogy elkezdődött a választási kampányőrület!

  Óriási jelentőséget kapnak még a legapróbb dolgok is, persze azzal a kitétellel, hogy a lakosságnak ezek az apróságok a legfontosabbak. Tudjuk! Csakhogy éveken át, maximum a közmeghallgatáson esik szó – vagy még ott sem – arról, hogy elkészült egy 10-15 méteres, néhol talán 100 méteres, járólappal vagy esetleg aszfalttal burkolt útszakasz! Lakossági kérésre! Tessék csak megnézni a régi-új képviselők (jelöltek) Facebook-oldalát!

 

   Az olyan általánosságokat, hogy például szép lett a Szent László tér, az újhegyi tó környéke, stb-stb., pedig szinte az összes képviselőjelölt úgy teszi ki a honlapjára vagy éppen a Facebook-oldalára, mintha az kizárólag az övé volna.

   Mondom, elindult a választási kampányőrület!

 

   A Tavas utcai parkoló okán a magam részéről arra kérem a honatyákat, ne szervezzenek átadást!

   Ne ünnepeljen látványosan néhány ember csak azért, hogy ingyenreklámot csináljon magának a közelgő helyhatósági választások okán! Arról és azért, ami egyébként a kötelessége lenne, hiszen éppen ezért választották meg és nem az ünneplésért!

   Adjon ki az önkormányzat (sajtósa) egy közleményt az elkészült objektumról. Benne azzal – sok egyéb mellett –, hogy ki, mikor döntött a létesítésről, ki tervezte és ki volt a kivitelező, mennyibe került összesen a munka, volt-e közbeszerzési tender, hányan dolgoztak a kivitelezésen, etc. Ez esetben ez a hivatalos közlemény úgy ,,viselkedne", mint egy MTI-hír. Nem lenne titok, minden helyi sajtóorgánum egyenlő feltételekkel tudná közzé tenni a jó hírt. Hogy aztán akar-e bármelyikük esetleg bővebb műszaki információk vagy más adatok érdekében interjút kérni valakitől, az egy másik történet.

 

   Higgyék el a képviselők, ünneplés nélkül is örülnek a parkolóknak az ott lakók és az alkalomadtán arra vetődő autósok!

   Elismerem, az ilyen dolgokról közzétett fotók néhány soros képaláírással nagyon jók, de hadd kérdezzem meg: mit is csináltak a képviselők négy éven át?! Miért nem hallottunk, láttunk ilyenekről tájékoztatást (nem a temetői körforgalomra és hasonló nagyságrendekre gondolok) az elmúlt években? Miért éppen most lett fontos, hogy mindenről tudjanak a polgárok?!

 

bringo 320

 

   Tudom, tudom, de tetszik, nem tetszik önöknek, kedves képviselők, nagyon kilógnak a kasztni alól a kerekek …