AD-blacklist1

2014
aug.
07

Politikacsinálásra alkalmatlan

Elöjáróban hadd szögezzem le: a látszattal ellentétben sem a 10kerkult.hu, sem személy szerint én nem utálok/utálunk senkit a kőbányai képviselő-testületben, se jobboldalit, se baloldalit, se függetlent, se zöldpártit, fordítva viszont már más a helyzet, akad a grémiumban egy-két olyan képviselő, aki ha tehetné a honlapot jól eltűntetné, hogy ne zavarja a bulit, engem pedig – kis túlzással – kivégzőosztag elé állítana.
Tényleg csak azért írtam le, hogy kitűnjön, senkivel szemben nem vagyok/vagyunk elfogult/elfogultak semmilyen irányban.

 


És, hogy miért? Mert olvasom a nagy ellenzéki egyeztetés után kialakult pártvéleményeket, ami szerint például Kőbánya számukra a „nyerhető” kerületek közé tartozik, és ilyenformán a végül polgármesterjelöltnek állított Gyurcsány-párti Élő Norbert is esélyes Kovács Róbert regnáló polgármesterrel szemben.
Mégis, mire alapozták ezt például a DK szakértői? Vagy úgy gondolkodnak, hogy a választópolgár jobb-bal alapon működik és, ha bal, akkor teljesen mindegy ki van a szavazólapon, azt feltétel nélkül beikszeli? Nem figyeli, hogy ki az emberük és mit csinált eddig? Csak jelzem: ma már van tudatos politikafogyasztó is. Megnézték egyáltalán a 2010-es végeredményt, ahol Élő körökkel maradt el Kovácstól? Voltak egyáltalán kőbányai képviselő-testületi ülésen, ahol a helyi fideszesek rendesen osztják Élőt azzal, hogy ,,nem is kőbányai lakos, mit okoskodik"? Vagy tesztelték a kőbányaiakat róla?


Minden tiszteletem Élő Norberté, és tényleg távol áll tőlem, hogy megbántsam, de szögezzük le: reálisan tekintve ő Kőbányán gyakorlatilag rejtett arc. Nincs jelen a kerületi közéleti, kulturális és egyéb rendezvényeken, a helybéliek nem vagy csak kevésbé ismerik őt. Az kevés az üdvösséghez, hogy lehet látni őt a testületi üléseken a webkamerás közvetítéseknek köszönhetően. Persze nincs lehetetlen, de mocskos nehéz feladat őt nyerőemberré változtatni. Ha a DK-ban van elég PR-os, politikai marketinges, kampányszakértő, sajtós és más egyéb háttérember, akkor összejöhet.


A vele szemben jelöltségben alulmaradt szoci Somlyódy Csaba pedig – ahogy én láttam – tudatos előkészítő munkát végzett. Bő egy év alatt csapatával együtt „felépítette” magát: lakossági fórumokat tartott, ott van a kerületi rendezvényeken, szórólappal népszerűsíttette magát, hangoztatta kőbányaiságát (mellesleg a kerületben is lakik), saját weblapot csináltatott; valószínűleg a választás előtti hetekben akarta csúcsra járatni a kampányt. A tudatosságot látva, joggal reménykedhetett a győzelemben.
Na most a nagy ellenzéki egyeztetés ezt a valódi esélyességet zúzta szét.
Mindebből két dolog következik: 1. az MSZP erőtlensége, 2. a DK és az Együtt illetékeseinek politikacsináláshoz való alkalmatlansága.
Egyébként nekünk tök mindegy, hogy Kovács vagy Élő győz vagy más párt jelöltje végül, a testületben a Fidesz vagy a baloldal, vagy a zöldpárt vagy más lesz túlsúlyban. Bármelyikük diadalmaskodik, mi ugyanolyan kritikusak leszünk vele/velük szemben, mint eddig, amennyiben okot ad/adnak rá...