AD-blacklist1

2014
jún.
27

Bagoly a verébnek

Mostanában elég sokszor hallom vissza azt az információt, hogy a 10kerkult.hu-t a baloldal, konkrétan az MSZP, még konkrétabban Somlyódy Csaba kőbányai képviselő dotálja.
Annyira vicces a feltételezés – amely nyilvánvaló, hogy honnan ered –, hogy ezen csak mosolygok. A kiagyalóknak üzenem: komoly emberektől komolyabban vehető összeesküvés-elméleteket várnék…
Mindezt csak azért írtam, nehogy úgy tűnjön, Somlyódy Csaba védelmére kelek. Felnőtt férfi, amúgy is meg tudja magát óvni a politikai támadásoktól, nem szorul a sajtóra.


Szóval, a június 26-i képviselő-testületi ülésen Fidesz-oldalról megkapta, hogy a napirend előtti felszólalásában említett petícióval szimplán kampányol, a baloldalon akarja polgármesteri jelöltségét megerősíteni. Még szebb, hogy Révész Máriusz szerint törvényt sért ezzel Somlyódy.
Lehet, hogy igaza van Révésznek, de talán jobb lenne, ha ő is és mások is tennének egy alapos körbetekintést.
A Fidesz, azon belül is Kovács Róbert polgármester – még korábban dr. György István – 2010 óta szüntelenül korteskedik Kőbányán. Például a Kőbányai Híreket nemes egyszerűséggel szórólappá minősítették, kis túlzással minden oldalon Kovács és György fotója, na meg áradozásai láthatóak és olvashatóak. Továbbá bármilyen esemény van a kerületben, azon Kovács állandóan jelen van – ami önmagában nem baj, hiszen képviseli a kerületet, ellenben a regionális tévécsatornáknak csak ő kommentálja az adott programot. Aztán a testületi üléseken mennyiszer, de mennyiszer elhangzott, hogy „bezzeg a Fidesz”…
Mi ez, ha nem permanens kampány? Ez nem törvénysértő?
Igaz, nem dakota, hanem magyar közmondás, ami erről az egészről eszembe jut: bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű…