AD-blacklist1

2014
máj.
23

Mégis, milyen alapon?

Sokszor megkapjuk szerkesztő kollégámmal együtt, hogy mi állandóan csak kukacoskodunk a kőbányai ügyekben, csak a balhét, a rosszat keressük. Ez annyiban igaz, hogy sajnos tálcán kínálják az illetékesek az ilyen necces történeteket, és figyelmes szakmunkások lévén mi csak „lecsapunk” ezekre.
Itt van egy újabb ilyen eset. Annyira szemet szúr, hogy nem lehet nem foglalkozni vele.

 

 


A kőbányai képviselő-testület május 22-i, csütörtöki ülésén foglalkozott az új kerületi szimbólum- és arculatrendszer bevezetését taglaló napirenddel. Az előterjesztő Kovács Róbert polgármester ésszerűen le is vezette, hogy miért van szükség rá. Mint rámutatott, ahány kerületi hivatal, intézmény, cég, annyiféle külvilágnak szóló megjelenés – és nem vehető ki belőlük egy egységes kőbányai kép, hogy mindannyian „egy akolba” tartoznak. A mai világban az arculat fontos marketing-, imázs-, presztízsszempontból is – ha úgy teszik, egy világos, beazonosítható brandet mutat. Tehát a városvezető ötlete üdvözlendő.
Nem is ezzel van a gond!


Kovács saját Facebook-oldalán mindjárt elkezdte megosztani az új jelképet, ami egy színes „X”-ből és a „Kőbánya, az élő város” mottóból áll. És ezt átvette Kőbánya hivatalos Facebook-oldala is, a nyitólapon ezzel reklámozza magát, a városrészt. Csak, hát milyen alapon?
Hiszen hivatalosan még nem is lehetne használni, hiszen nincs „kihirdetve”, hogy ez „a” kerületi szimbólum.
Egyfelől maga Kovács mondta az ülésen, hogy szakértők dolgozzák ki a részleteket és a rendszert, és ha elkészül, lesz egy összefoglaló kézikönyv is a használók számára. Ezek szerint a fő elem már megvan. De mi van, ha a szakértők kitalálnak egy jobbat, szebbet? Vagy ők már ne okoskodjanak, inkább a közzétett fő elem köré alkossák meg a többit? Varrják a gombhoz a kabátot? Vagy már minden előre le van zsírozva, kész a könyvecske, elő lehet húzni néhány hét múlva látványosan a fiókból?


És akkor mélyebben még bele se mentünk ebbe az igazán kicsi ügybe.
Eszünkbe nem jutott volna erről írni, ha Kovács nem posztolgat a világhálón és nem veszi át a jelképet a Facebook-oldal.
Magas labda volt ez is.
Mi csak lecsaptunk rá.
Mi kérünk elnézést…