AD-blacklist1

2021
aug.
16

Azt a szivárványos mindenségit!

Írta: Oszvald György

   Hát, most aztán nagyon el kellett gondolkodnom a „gyermekvédelmiˮ törvény abszurditásán. Teljesen véletlenül belefutottam egy pár hete lejárt reklámújságba, mely néhány oldalon az iskolakezdéshez szükséges dologokat jelentős árengedménnyel kínálta. Egy másik iskolai kelléket egy üzletben fotóztam néhány napja. Nem is lenne ezzel semmi baj, sőt, kimondottan nemes gesztus a kedvezmény. Ám, mielőtt néhány kérdést a világba kiáltanék (mert hát kormányunknak hiába is zajonganék, és ha fel is figyelnének a felvetéseimre, még én is Pegasus-áldozat lehetnék), javaslom olvassák el a Népszava cikkét!

 

 

 

   sziv leadElovasták? Köszönöm! Akkor nézzék meg a cikkben közölt két fotót (jajj, csak nehogy törvényt sértsek a közreadással!) és próbálják eldönteni, vajon hogyan férnek bele ezek a tárgyak az említett „törvénybeˮ!

   A magam részéről azon gondolkodtam, hogy a szivárvány miatt lehet-e bármi problémája akár a gyártónak, az importőrnek, ha nem magyar a termék, vagy akár a forgalmazónak? Az iskolai kellékeket megvásárló szülőről nem is beszélve! Mert ugye, a szivárvány nem csak egy kedves gyerekszimbólum, de az LMBTQ-közösség jelképe is. Hiszem, hogy a normálisan gondolkodó emberek élesen el tudják különíteni e szimbólumot, bár felmerülhet az öncenzúra esete, s akkor a normális ember képes hülyén viselkedni. De mi van a törvényalkotókkal? Vajon eszükbe jutott-e, hogyan szabályozzák a szivárvány értelmezését? Nemigen hiszem. Már csak azért sem, mert az idézett cikkben éppen azon (is) elmélkednek, hogyan is kell értelmezni a „megjelenítéstˮ.

 

  IMG 20210721 151104Képzeljenek el maguknak egy bármikor bekövetkezhető esetet! A reklámban jelzett tárgyakat a szülő megveszi a gyerekének (vajon ezzel már törvényt sértett?) és szeptember 1-jén ezekkel megy a csemetéje a suliba. A kicsi szépen kirakja a táskából az asztalra a tolltartót meg a kulacsot, ám jön a tanítónéni, s – vélhetően – nem biztos, hogy saját akaratából, de félve állásának elvesztésétől, azonnal elkobozza az iskolatáskát, a tolltartót és a kulacsot. Közben felsikít: Hűha, ez kimeríti a szexuális jelkép megjelenítését! – és azonnal telefont ragad, hogy behívja a szülőt, a törvénysértést megszüntetetndő! Nehogy véletlenül eszébe jusson a gyereknek, hogy nemet akar váltani! (E feltételezett esetben a magam részéről azt javasolnám, fóliázzák be a tanszereket, még a tornazsákot is.)

 

   Azt a rézfán fütyülő szivárványos nemjóját neki!