AD-blacklist1

2018
szep.
29

Kőbányai fake-news

Írta: Oszvald György

Senkinek nem vagyok, s nem is kívánok fogadatlan prókátora lenni. Éppen ezért nem állítok semmit, csak pusztán emberi kíváncsiságból kérdezek. És ezt bárki megteheti, ha elolvassa a szeptember 30-ai időközi képviselőválasztás fideszes sajtóközleményét és az érintett erre adott válaszát.

 

   A Fidesz Kőbányai Szervezetének szeptember 27-én kiadott közleménye a Momentum Mozgalom által a X. kerületi időközi önkormányzati választáson állított jelöltjéről megjelent sajtóhírek kapcsán, mellette párhuzamosan Kovács Róbert képviselőjelölt reagálása:

 

Gyermekbántalmazót támogat az ellenzék Kőbányán

 

A Fidesz visszalépésre szólítja fel a Momentum jelöltjét

 

Újabb mélypontra süllyedt az ellenzék: a kőbányai időközi önkormányzati választáson egy olyan jelöltet tart a legalkalmasabbnak az ott élők képviseletére, aki korábban egy játszótéren bántalmazott gyereket.

 

A Fidesz kőbányai szervezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy a szeptember 30-i időközi önkormányzati választáson az ellenzék egy olyan jelöltet támogat, akit korábban gyermekbántalmazás miatt pártfogói felügyelet alá helyeztek.

 

A Magyar Idők csütörtöki cikkéből kiderült, hogy Kovács Róbert, a Momentum politikusa néhány évvel ezelőtt egy éles bottal sebesített meg egy 13 éves, a háza előtti játszótéren játszó kisfiút, egy másikat pedig megütött. Gyermekeket megtámadni volt bátorsága, de tettének következményeivel nem mert szembe nézni: egyetlen bírósági tárgyaláson sem jelent meg.

Újabb mélypontot ért el az ellenzék azáltal, hogy közös jelöltként a Momentum politikusát indítja a 6. választókerületben.

 

A Fidesz kőbányai szervezete felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy azonnal léptessék vissza a gyermekbántalmazó Kovács Róbertet, aki nyilvánvalóan arra is játszik, hogy a szavazók összetévesztik D. Kovács Róbert Antallal, Kőbánya fideszes polgármesterével.

Kovács Róbert – Az ellenzéki jelölt reagálása

 

A kormánypárti propagandamédiában megjelent rágalmazásokra – bár engem ők nem kérdeztek – szeretnék reagálni, hál’ istennek van rá mód és felület.


Röviden a tények.
A házunk mellett van egy lepusztult terület, ami egykoron játszótér volt, az utóbbi években inkább droghasználók és hajléktalanok látogatják. Ez is jelzi, hogy a drogprobléma Kőbányán sok évre tekint vissza, a helyzet a városvezetés kezei között pedig csak súlyosbodott. Kb. 5 évvel ezelőtt egy kora este két zavart viselkedésű kamaszgyerek tévedt be ide és hosszasan üvöltöztek, káromkodtak és botokat hajigáltak egymás felé. Fél órán át hallgattuk a cirkuszt, utána odamentem és – mi tagadás – erélyes hangon, indulatosan elzavartam őket. Erre elszaladtak és egyikük a kerítésen való átmászás közben felsértette az ujját.
Ennyi, pitiáner eset. De a kamasz édesanyja elhatározta, hogy márpedig ezért engem meghurcol, ahol csak lehet. Először a rendőrségen jelentett fel garázdaságért, majd miután az eljárás eredménytelenül ért véget, polgári pert kezdeményezett. A polgári pert szintén megszüntette a bíóság.
És most ez a hölgy pont három nappal az időközi választás előtt előkerül és előveszi ezt a sokéves sztorit. Milyen érdekes, hogy ennek a hölgynek a facebook-profilján bár semmilyen különös fideszes kötődés nincsen, mégis ismerőseire kattintva az elsők között jelenik meg az a Magosi Árpád névre hallgató közismert kamuprofil, melyet a környék fideszes képviselője, Mácsik András üzemeltet.

 

Kovács Róbert reagálásának folytatása:

 

  Milyen érdekes, hogy ez a hölgy pont a közelben lakik ahhoz a helyhez, ahol mindez történt és pont nem messze Weeber alpolgármester úr házától, aki mellesleg a Fidesz helyi elnöke és választási kampányfőnöke.
Milyen érdekes, hogy a helyi oldalakon az a Bárány Béla osztja meg a híreket, akiről köztudomású hogy szintén kamuprofil, csak még találgatnak az emberek, hogy az erre szakosodott és a helyi Fideszhez kötődő Melega Kálmán vagy maga Weeber alpolgármester üzemelteti. 
Milyen érdekes, hogy a Fidesznek ebben a választási kampányban semmi válasza nincsen a kőbányai emberek, a kőbányai közterek problémáira, egyházi összeférhetetlenségbe keveredett jelöltjét pedig szabályosan rejtegeti a választók elől.
Ebből az egész rágalmazási kampányból egy dolog látszik tisztán: a Fidesznek nem Magyarország az első, nem Kőbánya az első, hanem a hatalom az első. Ezért mindenre képes, ha másképp nem megy, akkor lejárató kampányba kezd.
Egyeztetni fogok jogászokkal a lehetséges jogi lépésekről, mivel kvázi elítélt bűnözőnek állít be a fideszes propaganda egy választási kampány hajrájában. Más mondanivalójuk a kőbányai emberek felé nincsen.
Félnek. De ne hagyjuk, hogy megfélemlítsenek.
Vasárnap szavazás. Én ott leszek.

 

És akkor a kérdéseim.

   A Fidesz egy sajtóhírre hivatkozva (nem akarom a Magyar Idők c. propagandakiadvány cikkét minősíteni), írta meg a közleményét, benne súlyos, büntetendő cselekvéseket állítva. (Érdekes, ha bármi – pl. oknyomozó újságírók által kiderített, s okiratokkal, alátámasztott –, a Fidesz érdekeit sértő hírt kell cáfolni vagy megerősíteni, azzal lő vissza a Fidesz, hogy sajtóhírre nem reagálnak. Oszt’ jó napot!

 

   Vajon a sajtóközleményt kiadó Fidesz Kőbányai Szervezete megkérdezte-e a hivatkozott sajtóorgánumot, hogy a nekik nyilatkozó édesanya rendelkezésükre bocsájtott-e bármilyen orvosi látleletet, vagy a ,,szúrt seb" kezelésének zárójelentését, gyógyszerezési javaslatot?

 

   Súlyos állítás, hogy valaki gyermeket bántalmaz, az pedig még súlyosabb, hogy azt a valakit pártfogói felügyelet alá helyezik. Nos, mivel ezt a büntetési formát csak bíróság vagy ügyészség szabhatja ki, adott esetben a büntetés-végrehajtás kérelmezi, azaz a pártfogói felügylet intézménye feltételezi a jogerős bírósági ítéletet.

 

    Ezért kérdem, ellenőrizte-e bárki is a helyi Fidesztől (azaz, beszerzett-e bárki az álltást igazoló bírósági végzést) hogy a képviselőségre pályázó jelöltet elítélte a bíróság?

 

   Megjegyzem, a képviselő-jelölt válaszából legalább az kiderül, hogy – az édesanya feljelentése nyomán – volt rendőrségi eljárás (eredmény nélkül), majd polgári bírósági per is (szintén eredmény nélkül – a bíróság megszüntette).

   Mivel erre vonatkozó hivatkozás nincs a sajtóközleményben (a cikkben sincs) joggal feltételezem, hogy a kerületi Fidesz vakon, a hivatkozott propaganda termék állításait 100%-ban elfogadva szövegezte meg a maga „kommunista kiáltványát”.

 

   Utána néztem, mit is jelent a pártfogói felügyelet. A fiatalakorú bűnelkövetőkre vonatkozó irodalmat itt mellőzőm, csak a felnőtteket érintő szabályokat néztem. IDE kattintva bárki elolvashatja a részleteket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal álláspontjáról, itt csak a 3. pontot idézem:

 

„3. Pártfogó felügyelet

   A pártfogó felügyelet célja, hogy az ügyészség vagy bíróság által alkalmazott intézkedés vagy büntetés próbaideje/tartama alatt, az elkövető ellenőrzésével és támogatásával csökkentse a bűnismétlés veszélyét. Magyarországon a pártfogó felügyelet járulékos jellegű, valamely más büntetéshez vagy intézkedéshez kapcsolódik.”

   A kormany.hu pedig ezt írja: „A Pártfogó Felügyelői Szolgálat célja a bűnismétlés kockázatának csökkentése.”

 

   Ennyi, s hadd ne kételkedjek a sajtóközleményt megszövegezők szellemi képességeiben! A felületességükről viszont meg vagyok győződve. Ugyanis, ha Kovács Róbertet nem ítélte el a bíróság (ráadásul nem is büntetőpert említ Kovács), hogyan és melyik szervezet írta elő a pártfogói felügyeletet? 

 

   A 6. számú egyéni választókerületben három jelölt indul a képviselői helyért. Ez a tény durván egy hónapja ismert, vélhetően az édesanya is tudta, tudja, sőt: a MOMENTUM jelöltje augusztus 1-jén tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pályázik az üres képviselői helyre.

 

   Vajon miért éppen most, néhány nappal a választás előtt kereste meg az édesanya a panaszát közlő szerkesztőséget? Miért is nem – mondjuk – augusztus elején vagy szeptember 10-én…?

 

  Fideszes hölgyek és urak! Nem érzik-e úgy, hogy kilóg a lóláb? Sőt! Egy egész fideszes ménes összes patája?

Oszvald György   

              tamogatas


A teljesség kedvéért:

A sajtóközlemény csak hivatkozik a Magyar Idők cikkére, de nem jeleníti meg, ezért javaslom, kattintson IDE és olvassa el!

A kőbányai Fidesz sajtóközleménye ITT olvasható