AD-blacklist1

2017
feb.
15

Most akkor készen van vagy mégsem?

Írta: Oszvald György

Senki ne higgye, hogy kötözködni akarok, vagy, hogy a sértettség beszél belőlem, mert nem szólt senki az új ügyfélkozpont átadásának időpontjáról. Szó sincs róla, túl vagyok rajta. Az írásban közölt fotót február 14-én készítettem 16.41 perckor, egy 217-es buszból. A busz éppen kifordult az Állomás utcából és a kereszteződésben a forgalom-irányító lámpa zöld jelzésére várt. Az utolsó pillanatban exponáltam, mert éppen a busz mögé kanyarodott egy másik, s takarta a látványt.

 

   Nos, amit ön is lát, kedves olvasó, az éppen egy járda alapozási fázisa. Az épület pedig nem más, mint a február 7-én elég nagy csinnadrattával átadott új ügyfélközpont egyik épületrésze. Az, amely – ha műemlékvédelem alatt nem, de – fővárosi védettség alatt áll, s eredeti állapotnak megfelelően töretént meg a helyreállítása.

 

onkormi ujhaz1

 

   Elnézést kérek, hogy feltételezni merem, valami akkor van kész, ha kívül-belül megfelel annak a célnak, amire készült. Nos, ha az átadás után egy héttel azt látom, hogy egy objektum szinte teljes hosszában még a járdát készülnek aszfaltozni a munkások, az nincs készen. Vagy gondoljam azt, hogy a járda nem az objektum része? Rendben van. De kérve kérem a közterületfelügyletet, ha netán egy erősebb havazás után nem takarítom le a házunk előtti járdaszakaszt (kb. 1 méter a faltól, mint az ügyfélközpont esetében is), nekem nehogy szóljanak! Ugyanis azt fogom mondani, ha a polgármesteri hivatal új ügyfélközpontja előtti járda nem része az épületnek, akkor nálam is ugyanez a joghelyzet értelmezhető. Ugye?

 

   Nos, remélem, ha a járda elkészült, nem lesz újabb átadás! Mert megtörtént már az elmúlt években, hogy kerékpárutat háromszor, félig kész autópályát kétszer is átadtak. 

 

Oszvald György