AD-blacklist1

2012
feb.
29

Kapuzárás a felsőoktatásban

Írta: Szerk

osztolykan2Osztolykán Ágnes: végrehajthatatlanná válhat a közoktatási törvény

A Lehet Más a Politika (LMP) továbbra sem ért egyet a közoktatás átszervezésével, ezért is támogatja, bátorítja a pedagógusok, civilszervezetek esetleges azon kezdeményezéseit, amelyekkel a törvény ellen emelnék fel hangjukat – mondta Osztolykán Ágnes LMP-s országgyűlési képviselő, az oktatási, tudományos és kutatási bizottság alelnöke miskolci sajtótájékoztatóján, szerdán.

  

   Az LMP saját keretein belül próbálja „módosítgatni” ezt törvényt, amely „pillanatokon belül olyan helyzetbe kerül, hogy végrehajthatatlanná válik, és vélhetően már augusztus végén a tanárok már komoly nehézségek elé néznek a pedagógus életpálya modell bevezethetetlensége miatt” – mondta az ellenzéki politikus.

   Nemcsak az ellenzéki pártok, hanem a szakma is úgy vélekedik, hogy ez a jogszabály alapvetően nem jó, és hasonló volt a véleménye Pokorni Zoltán volt oktatási miniszternek is, aki nemmel szavazott a törvényre – emlékeztetett Osztolykán Ágnes.
    

   A felsőoktatási keretszámokkal kapcsolatban azt mondta: már a költségvetés tárgyalásakor látszott, hogy „komoly milliárdokat vonnak ki az oktatásból”, az LMP már akkor hangoztatta, hogy „kapuzárás történik a felsőoktatásban”, és egy szűk elit privilégiumává válik az egyetem, a főiskola. A kommunizmusból jól megtanult és rögzített tervgazdálkodási alapon döntötték el a keretszámokat – szögezte le.


MTI.,  fotó: hir24.hu