AD-blacklist1

2012
jan.
31

Osztályfotó-verseny a Facebookon

facebook-logoOsztályfotó-versenyre invitálja az általános- és középiskolás tanulókat a Nemzeti Tankönyvkiadó (NTK) saját Facebook-oldalán. Az akcióval a kiadó a közösségi média és a digitális megoldások tanulást segítő lehetőségeire kívánja felhívni az oktatási intézmények figyelmét.


„A hatékony oktatási munkához egyre fontosabb, hogy a tanárok ismerjék azokat az eszközöket és felületeket, amelyeken a diákok a napjaik jelentős részét töltik, ezért hirdeti az osztályfotó versenyt a Facebook közösségi oldalon a kiadó” - adta hírül közleményben az NTK.


A versenyre profi, amatőr, komoly és vicces fényképekkel nevezhetnek az osztályok két kategóriában: 1-6. és 7-12. évfolyamosok régi vagy új képeiket tölthetik fel az oldalra, azzal a kitétellel, hogy már elballagott osztályok nem nevezhetnek. Mindkét kategóriában a három legtöbb szavazatot elérő versenyző közösséget jutalmazzák. Február 15-én éjfélig várják a szervezők a képeket, amelyeket az osztályfotó verseny alkalmazás oldalán lehet feltölteni.

 

A verseny sikerét jól mutatja, hogy az eddig nevezett fotókra egy hónap alatt már több mint 12 ezer szavazat érkezett és több, mint 14 ezer fővel bővült az NTK Facebook-oldal rajongói tábora. A tankönyvkiadó versenye egy digitális oktatássorozat része, amely az új média lehetőségeivel és veszélyeivel foglalkozik.


(MTI)