AD-blacklist1

2012
jan.
28

A biztonságosabb internetért

wifiVideopályázat indul „Netezzünk együtt... biztonságosabban!" címmel: a 10 és 19 év közötti érdeklődők pályamunkáit január 31-ig várja a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma és a Microsoft Magyarország.


A videopályázat célja a beérkezett filmek közzétételével népszerűsíteni a Biztonságosabb Internet Napot és annak idei témáját: a generációk találkozását, összekapcsolását, egymás segítését az online világban.
A felhasználói szempontból legjobb és legrosszabb hazai weboldalt is keresi az „Adj tippet a legjobb és a legrosszabb hazai weboldalakra!" című pályázatával a SIP. A közönség január 31. éjfélig küldheti el javaslatait a http://u18.hu/szavazas/ oldalon. A felhasználók szavazással választhatják ki a tíz-tíz legjobbnak és legrosszabbnak tartott hazai honlapot, ebből a díjazottakat szakmai zsűri választja ki mindkét kategóriában.
Az eredményeket február 7-én, a Safer Internet Day (SID) – Biztonságosabb Internet Nap rendezvényén hirdetik ki.
A Biztonságosabb Internet Napot a világ több mint 60 országában, köztük Magyarországon is minden évben február elején, ugyanazon a napon rendezik meg. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a világháló jelentőségére, az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre, tartalmakra.


(MTI)