AD-blacklist1

2012
jan.
24

Pályázati felhívások

Írta: Oszvald György

 

orkenySzerkesztőségünk az alkotó kedvű általános-és középiskolai tanulóknak ajánl pályázatokat.

 

Egypercesek-színpadra! - középiskolásoknak Örkény István (fotónk) születésének 100. évfordulója tiszteletére az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) versenyt hirdet középiskolás diákok számára. A szerző „Egyperces novelláiból” szabadon válogatva színpadi produkciókat várunk maximum 15 percben, tetszőleges stílusban. Az értékelésnél fő szempont, hogy a szerzői életműhöz méltó és humorban gazdag előadások szülessenek. Az elkészült alkotásokat kérjük DVD- n eljuttatni az OSZMI címére. A jelentkezés függvényében tervezünk előzetes megnézéseket. Ezek részleteiről később adunk tájékoztatást.

A verseny menete:
Jelentkezési határidő: 2012. február 15. (telefonon vagy e-mailen)
Elkészült produkciók (DVD) beérkezési határideje: 2012. március 30. 
Eredményhirdetés: 2012. április 5.
A legjobb alkotások bemutató gálája: 2012. április 15. 
Helyszíne: Örkény Színház

Kérjük a produkciók maximált időtartamát komolyan venni, a részvétel feltétele ez is! A produkciókat neves zsűri értékeli majd.

Nyeremények: Az ünnepélyes gálán való részvétel, továbbá könyvek és hangoskönyvek, színházjegyek, zenei CD-k.

Jelentkezés, információ: Szebényi Ágnes, 06-1/375-1184/105 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


A pályamunkákat az alábbi címre kérjük küldeni: OSZMI 1013 Bp. Krisztina krt. 57. 
Kérjük a beküldött anyagra írják rá a program címét: „Egypercesek- színpadra!”

fotó: helybenvilag.hu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tündérszó Meseíró Pályázat 2012

 

Művelődési házunk már harmadszor hirdeti meg a Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázatot. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várjuk postai úton vagy e-mailben, csatolt dokumentum formájában 2012. április 15-ig. A pályázatra az 1997. január 1-je és 2003. december 31-e között született gyermekek négy példányban elküldött meséit fogadjuk.

 

A mese mellett, kérjük, feltétlenül csatolják külön lapon (1.) a meseíró nevét, (2.) születési idejét (év, hónap, nap), (3.) postacímét (ország, település, utca, házszám, irányítószám), és (4.) szülei egyikének e-mail és telefonszámát!

A pályaművek terjedelme minimum 2000 és maximum 6000 karakter (1–3 nyomtatott oldal) lehet. Témájukkal, irodalmi formájukkal kapcsolatban nincs semmiféle megkötés. Egy pályázó csak egy mesét küldhet be a zsűrinek.

 

A bírálóbizottság neves írókból áll. A díjnyerteseket oklevéllel és egyedi művészeti alkotással jutalmazzuk. A döntést követő ünnepélyes eredményhirdetés 2012. május 19-én, szombaton lesz Székesfehérváron. A díjazottakat a szervezők 2012. május 8-áig telefonon vagy e-mailben értesítik, illetve a díjazottak névsorát a http://www.ggmuvhaz.hu honlapon közzéteszik. A legjobb írásokat a Művelődési Ház egy későbbi időpontban megjelenteti.
   Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, H-8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1. Magyarország
Telefon: +36 22/501-161; E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. weblap: http://www.ggmuvhaz.hu