AD-blacklist1

2011
nov.
23

Megfesteni az álomhelyet

kispongracRajzpályázatot hirdet az óvodások és alsó tagozatos iskolások számára a Kőbányai Vagyonkezelő, a Kis-Pongrác telep megújításával kapcsolatban. A Téma: a lakóhely (a hely, ahol szeretnénk élni) bemutatása.


Kőbánya önkormányzatának, a Kis-Pongrác telep városrehabilitációs pályázatát a közelmúltban elfogadta a bíráló bizottság. A projekt célja, hogy 2011 és 2013 között a telep 20 társasháza, 74 szociális bérlakása, közintézményei és közterei megújuljanak. Ez utóbbi tevékenység keretében kerül sor az egyes társasházak igényeinek megfelelő kis közösségi kertek, játszótér, sportpálya kialakítására, illetve járdák komplex felújítására, 12 db kültéri ponton telepített térfigyelő kamera rendszer felállítására, 264 parkolóhely kiépítésére.


A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt., mint a projekt menedzsment feladatait ellátó szervezet, ezúton kéri a kőbányai általános iskolák alsó tagozatos tanítóit, napközis nevelőit és az óvodák óvodapedagógusait, hogy nyújtsanak segítséget a projekt arculatának megtervezéséhez a gyerekek segítségével.
Mivel a nyáron meghirdetett rajzversenyre nem érkezett pályázat, ezért novemberben ismét rajzverseny megszervezésére kéri a pedagógusokat a KV. Téma: a lakóhely (a hely, ahol szeretnénk élni) bemutatása. Bármilyen jellegű (vízfestékes, színes ceruzás, zsírkrétás, kollázsos stb.) alkotás készülhet, az egyetlen kikötés, hogy A4-es formátumú legyen. (A rajzpályázat mottója: „Azért vagyunk a földön, hogy valahol otthon legyünk benne".)
Az alkotásokat a Kőbányai Képző és Iparművészeti Egyesület és a X. kerület rajztanárainak képviselőiből alakult zsűri fogja elbírálni. A díjazás: az első helyezett 10 ezer forint értékben, a második helyezett 6 ezer forint értékben, a harmadik helyezett 4 ezer forint értékben kap „kreatív” ajándékcsomagot.


A pályaművek beadási határideje 2011. december 2., az elbírálás a téli szünet kezdetéig befejeződik. A nyertes pályázókat legkésőbb 2011. december 16-ig értesítik. A beérkezett pályaműveket kiállítják majd a Kis-Pongrác telep pályázatának nyitórendezvényén.
Az alkotásokat a következő címre kell elküldeni: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. – Városfejlesztési Divízió, 1107 Budapest Ceglédi utca 30. (További információ Gera Zoltántól kapható, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; 30/5502725


(forrás: KV Zrt.)