AD-blacklist1

2012
júl.
28

A hőség csak a vízparton volt elviselhető

Írta: Oszvald György

evez4leadNyári táborról kaptunk hírt Sándor Zoltántól, a Széchenyi Általános Iskola igazgatójától. A Szent László egyházi tábor résztvevői evezős túrán vettek részt a soroksári Duna ágban.

 


   Kék ég, ragyogó napfény és gyenge szél ölelte át az Szent László egyházi táborosokat a Kis-Duna partján, miután megérkeztek a Műegyetemi Evezős Klub vízitelepére.  Evezni, s pihenniszándékoztak Mihalik Andrásné táborvezető kíséretével

evez5


   Az élővízi evezés minden év egyik legkedveltebb sport- és szabadidős programja. Többen is vannak, akik évek óta részt vesznek részt a nyári táborban, s vannak közülük olyanok is, akik kimondottam, erre a programra érkeznek; hiszen evezni jó!


   A tábor alapelve a természet szeretetére, egymás megbecsülésére, segítésére, az együttműködésre való erkölcsi nevelés. Ehhez nyújt kiváló alkalmat az evezés, mivel a vízen egy kenuban mindenkinek alkalmazkodnia kell a többiekhez. Itt érvényesül csak igazán az „egy hajóban evezünk” elve! Egy közös cél vezet mindenkit. A stégről elindulva, felfedező útra kelve, épségben kell visszaérkezni mindenkinek. Ehhez szükségük volt az élővízi közlekedés szabályainak gyakorlati megismerésére.

   
evez1   Az evezős túra legfőbb varázsa, hogy olyan helyeken járhat a „kis felderítő”, ahová ritkán jut el a hétköznapokban. Így volt ez a soroksári Duna ágban is. Megfigyelték a nádasokban fészkelő madarakat, a változatos vízparti növényzetet.


   A gazdag élményszerző program pihenőidejében a játékra is jutott lehetőség. A közel ötven fős kis sereg egész napos foglalkoztatását a Széchenyi István Iskola testnevelő tanárai, evez2Oláh Balázsné és Vörösné Bakula Mária segítették Fábián Tamásnak, a Magyarok Szövetsége Kőbányai Szervezete önkéntesének és Sándor Zoltánnak, az iskola igazgatójának a közreműködésével.

fotó: Sándor Zoltán