AD-blacklist1

2012
júl.
17

Önkéntesség, értékteremtés: megújult padok

Írta: Szerk.

otp5leadAz OTP Bank Kőrösi Csoma úti fiókjának munkatársai az elmúlt hétvégén önkéntes munkát végeztek a Széchenyi István Általános Iskola udvarán a bank CSR programjának keretében –értesítette a 10kerkult.hu szerkesztőségét Sándor Zoltán, az iskola igazgatója. Beszámolóját örömmel adjuk tovább.

 


A Corporate Social Responsibility (CSR), vagy vállalatok társadalmi felelősségvállalása annyit tesz, hogy „a vállalatok önkéntesen szociális és környezeti szempontokat érvényesítenek üzleti tevékenységükben és a partnereikkel fenntartott kapcsolatokban.” (Európai Bizottság)

   Az OTP ezt a tevékenységét az Önkéntes Pályázat Program keretében végzi. Az Önkéntes Pályázat Program hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Bank csaknem nyolcezer munkavállalója szorosabb közösséget alkosson, és a támogatott intézményekkel, helyi közösségekkel bizalmasabb, erősebb viszony alakuljon ki. Továbbá nem utolsósorban segít abban is, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára és lehetőséget biztosítson a dolgozóknak, hogy átéljék az önzetlen munka örömét. Az önkéntes tevékenységek jellege nincs megszabva, a pályázat nyitott minden olyan kezdeményezés számára, amely a banki CSR irányelvekkel összeegyeztethető és nem sérti a bank Etikai Kódexét.

 

otp2   „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé!” Böjte atya ferences rendi szerzetes és lelkész szavait fényesen igazolják  Az OTP Bank Kőrösi Csoma úti fiókjának munkatársai az elmúlt hétvégén önkéntes munkát végeztek a Széchenyi István Általános Iskola udvarán. A bankfiók vezetője Petrák Attila, és az önkéntes munka szervezője Takátsné Schubert Judit befektetési tanácsadó közel tizenöt munkatársukkal vállalkoztak arra, hogy szombaton reggel hat órától este nyolc óráig teljesen felújítják az iskola sportudvarán lévő kerti padokat. A munkához 100 000 Ft értékben vásároltak festéket, faanyagot, melyből 15 padot lehetett újjávarázsolni. (A Fiók dolgozói: Petrák Attila – fiókvezető, Kalocsai Lászlóné, Perka Zoltánné, Hetesi Ágnes, Juhász Istvánné, Szorocsinszki Ildikó, Karakás Márti, Molnár Ildikó, Takátsné Schubert Judit – szervező, családtagok: Horváth Melinda, Takáts József, Tasi Sándor, valamint 2 kisgyermek.)


otp1 

   

   Sándor Zoltán, a Széchenyi István általános Iskola igazgatója örömmel fogadta reggel hat órakor a lelkes önkéntesekből álló csapatot. Az előző napon a helyszínre szállított anyagok hamar előkerültek.

   otp3A régi falécek leszerelése, a fémvázak rozsdamentesítése, átfestése, az új lécek csiszolása, majd színesre festése meglehetősen nehéz munka volt a számítógépekhez és a papírokhoz szokott kezeknek, ám az OTP dolgozói vizsgáztak. A munka szervezettsége pedig egy kiváló, tettre kész és jól együttműködő közösség szeretetre épülő csapatát mutatta a külső szemlélő számára.  

 

   Amíg a fiók munkatársai a padokkal voltak elfoglalva, addig Sándor Zoltán igazgató a háttérben az OPT Ellenőrzési Igazgatóságának munkatársával ízletes bográcsgulyással készült: a finomság meglepetés volt a munkában megfáradt embereknek. otp4A déli pihenő után újult erővel folytatódott a felújítás, a már lefestett falécek padra rögzítése, felcsavarozása, egészen az esti órákig.


   Martin Luther King gondolata: „az élet ismétlődő, sürgős és fontos kérdése: mit teszel másokért?” a nap végére nyert igazi értelmet mindannyiunk számára!

 

fotó: Széchenyi Általános Iskola