AD-blacklist1

2012
jún.
08

Jön az iskolafenntartó központ?

iskolasok orientpress.huEgy-két ponton várhatóan módosítani kell az új köznevelési törvényt - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az MR-1 Kossuth rádió Ütköző című műsorában pénteken. Hiller István korábbi szocialista oktatási miniszter szerint nem jó a törvény, és ezt a kormány is belátta.


Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy „szándékosan kerettörvényt alkottak”, amelyet most töltenek meg tartalommal. Elmondta: egy iskolafenntartó központ létrehozásán dolgoznak, csak a hatósági feladatok maradnak a kormányhivataloknál. Szólt arról is, hogy jobban járnak a pedagógusok az életpályamodellel: átlagosan 50-60 százalékkal nőhetnek a keresetek, és mindenkinek emelkedik a bére.
Hiller István szerint erre legalább 280-300 milliárd forint kell, ami több mint az idei költségvetési tartalék, és azt kérdezte: egyeztetett-e az államtitkár erről a gazdasági miniszterrel. Hiller István a tervezett központra reagálva azt mondta: ez orwelli terv. A korábbi szocialista oktatási miniszter szerint nem jó a köznevelési törvény, és a módosítások azt jelzik, hogy ezt a kormány is belátta.


(MTI) (fotó: Orinetpress.hu)