AD-blacklist1

2012
jún.
06

Kitüntetett kőbányai igazgatók

kezfogoA fővárosi pedagógusnap alkalmából adtak át elismeréseket fővárosi intézmények pedagógusainak a Főpolgármesteri Hivatalban rendezett június 5-i ünnepségen. Kőbányai pedagógusok is kaptak díjakat.


„Bár a pedagógusok oktatói tevékenysége mindenki számára megszokott, fejet kell hajtani az intézményi oktatók napi munkája előtt” – mondta köszöntő beszédében Pölöskei Gáborné, a Főpolgármesteri Hivatal Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetője. Úgy vélte, az oktatási intézmények pedagógusainak, vezetőinek kétszeresen nehéz a helyzetük; minden nap pedagógiával foglalkoznak – az intézmény érdekeit figyelembe véve –, másrészt pedig többet akarnak nyújtani az iskolának. Kiemelte, hogy a pedagógusnap az egyetlen nap, amely alkalmat ad arra, hogy írásos formában is nyoma legyen a pedagógusok megbecsülésnek.
Budapest Főváros Közgyűlése az Oktatási Bizottság javaslatára 2012-ben Bárczy István Díjat adományozott a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársainak, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezzel a főváros fejlődéséhez. A Bárczy István Díjakat Csomós Miklós főpolgármester-helyettes adta át.


A kőbányai díjazottak:
Bárczy-díj – Edényi László (a Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója)
Pedagógus Szolgálati Emlékérem – Fekete János (a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola nyugállományba vonult igazgatója)
Az intézmény élén legalább tíz éven keresztül folytatott eredményes vezetői munkája elismeréseként, a Fővárosi Önkormányzat címzetes igazgatói címet adományozott ugyancsak Fekete Jánosnak.


A kitüntetetteknek a 10kerkult.hu szívből gratulál.


(forrás: budapest.hu)