AD-blacklist1

2012
máj.
27

Az egészség bajnokai lettek

legyelbajnok ujhegy.huKőbányán közel 500 általános iskolás lett az „Egészség Bajnoka”, ők részt vettek a „Legyél bajnok!” elnevezésű egészségprogramban, amely a Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft.  kezdeményezésére született meg.


A kerületi általános iskolák közreműködésével megvalósult féléves program során a gyerekek útmutatást kaptak az egészséges táplálkozáshoz és életmódhoz, a mozgáshoz és a szabadidő aktív eltöltéséhez és lehetőségük nyílt a Danone tejtermék gyártó üzemében egy izgalmas látogatásra is.
„Életmód programunk összhangban áll a Danone által fontosnak tartott értékekkel, úgymint az egészség, a társadalom és a gyermekek – nyilatkozta Paolo Maria Tafuria, a Danone Kft. ügyvezető igazgatója. – Jelen értékek vállalatunk és a Danone nemzetközi projektjeiben egyaránt megtalálhatóak, melyek célja az üzleti és társadalmi környezet együttes, párhuzamos fejlesztése. Emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy megkülönböztetett figyelemben részesítsük a gyerekeket és fokozott mértékben figyeljünk oda az egészségükre. Többek között ezt a célt szolgálja a Legyél bajnok! egészségprogramunk.”


Utóbbi program keretében a cég ez év első felében 20 alkalommal interaktív osztályfőnöki órákat tartott a X. kerületi általános iskolák 5. osztályos tanulóinak, illetve 17 alkalommal gyárlátogatást szervezett számukra a budapesti üzemükben. Az osztályfőnöki órákon a gyerekek összeállították az Egészség Tányérját, azaz az egészséges táplálkozáshoz nélkülözhetetlen élelmiszercsoportokat, valamint egészséges ételekhez és mozgáshoz kapcsolódó reklámfilmeket forgattak. A gyerekek rendkívül élvezték a csoportmunkát, a játékos feladatokat és a filmforgatást. A kis egészség bajnokok közül többen megjegyezték: „nem is gondolták, hogy ilyen egyszerű lehet egészségesen élni”, emellett megfogadták, hogy több vizet, gyümölcsöt, zöldséget fogyasztanak majd.
A gyárlátogatáson, melyen közel 450 gyermek vett részt, a tanulók bepillantottak a joghurtkészítési folyamatba, izgalmas játékok keretében új ízeket kóstoltak, valamint elkészíthették saját álomjoghurtjaikat is.


A Legyél bajnok! program utolsó állomása a kerületi vetélkedő volt, ahol minden résztvevő iskola 10 fős csapatokkal képviseltette magát. A vetélkedőn a gyerekek mérték össze tudásukat, és megmutatták, hogy milyen ismeretekre és tapasztalatokra tettek szert az egészségprogram során. A vetélkedőt követően került sor az egészségprogram nagyköveteinek, az Appril Projekt Tánccsoport és a Non Stop Vokálegyüttes közreműködésével egy videoklip-forgatásra, ahol közel 500 gyermek énekelt és táncolt együtt a Legyél bajnok! című egészségdalra.


(forrás: MTI – Önkormányzati Sajtószolgálat) (fotó: ujhegy.hu)