AD-blacklist1

2024
feb.
28

Hogyan tesztelheted az angoltudásodat?

Írta: szerk

london 600 leadNapjainkban szinte elképzelhetetlen, hogy a fiatalok ne tudjanak angolul. Természetesen különböző szinteken, végzettségtől függően elvárnak bizonyos fokú nyelvtudást, ezért ha az iskolában nem sikerült megtanulni a nyelvet folytathatják a képzés befejezése után is a különböző nyelviskolákban. Azt, hogy hol és milyen szinten folytatják a nyelvtanulást meg kell, hogy előzze egy felmérés arról, hogy hol tartanak a nyelvtanulásban jelenleg.

 

 

A szintfelmérő tesztek általában abban segítenek, hogy a leendő nyelvtanuló megfelelő szintű tanfolyamon folytassa a képzést. Ezekhez a tesztekhez általában írásbeli és szóbeli feladatok tartoznak, arra azonban, hogy a valódi nyelvtudást felmérjék nem alkalmasak.

 

   A szintfelmérő tesztek egy hozzávetőleges képet segítenek adni ahhoz, hogy hol áll a tanuló a nyelvtanulás terén. Ma már angol nyelviskola Budapesten kezdő és haladó szinten is megtalálható szinte minden kerületben, különösebb keresgélés nélkül.

 

Milyen szintfelmérő teszteket ismerünk?

 

   A nyelviskolákban a jelentkezők kitöltenek egy tesztet, amellyel ellenőrzik a tudásukat. Ilyen felvétel előtti szintfelmérő tesztek a következők:


   Learn 4 Good

A teszt ingyenes, a feladatok egyre nehezednek, tartalmaznak nyelvtant és szókincs kérdéseket egyaránt.  A feladatsor végén szintfelmérési eredményt ad.

   Exam English

Szintén általános felmérőt használó szintfelmérő amelynek segítségével egyszerűbb eldönteni, hogy milyen szintű tanfolyamra érdemes menni az érdeklődőnek.

   Using English

 

   Egy gyors regisztráció után  közel háromezer teszt közül lehet választani, amelyek nyelvtani, helyesírási, szókincsellenőrző feladatsorokat tartalmaznak. A teszt végén ellenőrzési lehetőség található, sőt azt is tesztre bocsáthatjuk, milyen gyorsan tudunk angolul olvasni.

 

   Léteznek még másfajta tesztek is, mint például a Knoword, amivel a szókincset lehet tesztelni, amelyben a lényeg, hogy a szavakat a kezdőbetűjük és a jelentésük alapján kitaláljuk. Egy perc alatt százalékos eredményt ad.

 

   Akik szeretnek utazni, azoknak ajánlható a Sporcle tesztje, amelyben az európai országok nevét kell megadni angolul.

 

london 600

 

Mi a helyzet az applikációkkal?

 

   Már az applikációk segítségével is tesztelhetjük az angoltudásunkat. Gyorsan és pontosan felmérhetjük a szókincset, az olvasás készséget, a hallásértést és a nyelvtani ismereteinket.

 

   Ezt a tesztet nem csak a tudásszint felmérésére használhatjuk, hanem munkaadóknak a tudásszint igazolására is alkalmas, vizsgákra való felkészülésre is megfelelő, valamint önfejlesztésre is tökéletes.

   Azok, akik valamilyen okból kisebb megszakításokkal tudnak megtanulni angolul, nagy segítség lehet, ha a szintfelmérők segítségével ott folytathatják tanulmányaikat, ahol szükséges lehet a nyelvtanulás szempontjából. Akár évek elteltével is megoldható a szintfelmérés segítségével, hogy  a nyelvtanulás tudásszintjét folyamatos növelni lehessen.

 

Összegezve

 

   Angol nyelvtudásunk szintjét többféle módon is felmérhetjük, ha szükséges. A szintfelmérő tesztek segítenek abban, hogy a megfelelő szintű tanfolyamon folytassa a képzést a nyelvet tanuló, így a tesztek hozzájárulnak a nyelvtanulás folytatásához az eltelt időtől függetlenül.