AD-blacklist1

2023
máj.
06

Művészeti díjak a Kroó György zeneiskolának

Írta: szerk-OGY

dij9 leadNagyszerű elismerésekről kapott értesítést a 10kerkult.hu portál. Dr. Széll Rita igazgató a Ferencvárosi zeneiskolában május 5-én megtartott díjátadó ünnepségről küldött egy rövid beszámolót. A közleményt örömmel adjuk közre és gratulálunk a díjakhoz.

 

 

„Tisztelt Tantestület! Kedves Kollégák!

 

   Nagy örömmel és büszkeséggel tudatom, hogy a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Kőbányai Alapfokú Művészeti Iskola és tantestülete a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, valamint a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete által létrehozott szakmai kuratórium döntése alapján a magyar művészeti nevelés-oktatás terén elért kiemelkedő eredményeiért a MAGYAR MŰVÉSZETOKTATÁSÉRT intézményi szakmai díjat nyerte.

 

   Mindenkinek hálásan köszönöm a növendékek zenei nevelése, képességfejlesztése, tehetséggondozása érdekében végzett áldozatos munkáját, a Kroó György AMI, mint iskola, szakmai színvonalának fejlesztése érdekében tett fáradozásait. A díj közös munkánk szakmai elismerése, melyhez szeretettel gratulálok!

   dijak

   balról: dr. Széll Rita, dr. Fazekas Ágnes Éva

 

   Továbbá iskolánk tanára, dr. Fazekas Ágnes Éva kutatótanár, 43 éves kiemelkedő színvonalú és eredményes munkájáért a Magyar Művészetoktatásért díjat nyerte egyéni kategóriában. Sok szeretettel gratulálunk!

 

Üdvözlettel:

Dr. Széll Rita

igazgató, kutatótanár”

 

***

   A krónikához tartozik egy másik hír is. A II. Veresegyházi Fesztivál Magyar Szerzők Műveiből március végén fa- és rézfúvósoknak rendezett versenyén két kiváló kalarinétos növendék remekelt.

 

   I. díjat nyert Lampert Gábor, a III. díjat pedig Süller Zita vihette haza.

   A fesztivál legeredményesebb felkészítő tanára díjat Soós Eliza kapta.

Korrepetítor: dr. Fabinyiné Kovács Bernadett

   dij klarinetos

   balról: Soós Eliza, Süller Zita, Lampert Gábor

 

   A két fiatal tehetség és tanáruk előadását május 13-án, 13:00 órától, a zeneiskola 150 éves épületének bemutatása alkalmából hallhatják, láthatják az érdeklődők.

 

Fotók: Kroó György AMI facebook oldala