AD-blacklist1

2021
ápr.
15

Magyar Kémiaoktatásért díj

Írta: szerk-OGY

rg chem logoÁltalános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma – idén 23. alkalommal – annak érdekében, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását.

 

„Szeretném őszinte elismerésemet, tiszteletemet és hálámat kifejezni mindazon kiváló kémiatanároknak, akik ebben az országban (és azon túl) tevékenykednek, és akik közül évről-évre kiválasztásra kerülnek az alapítvány díjazottjai. Kérem mindazokat, akik ismerik a jelen és a jövő kiváló kémiatanárait, hogy jelöljék őket erre a díjra, hiszen nagyon is szükségük van a biztatás minden formájára, a világnak pedig rájuk…”

Prof. dr. Szántay Csaba, a kuratórium elnöke

 

   A pályázat elsősorban a magyarországi kémiatanárok elismerését célozza, de a határon túli iskolákban magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók. A rangos elismerést, a személyenként 500 ezer forintos díjat a Richter Gedeon Alapít­vány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma ítéli oda.

   A díjra iskolaigazgatók, kollégák, egykori és jelenlegi diákok jelölhetnek tanárokat.

 

   A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani a https://kemiaoktatasert.richter.hu portálon, az ott leírt útmutató alapján. A pályázaton való részvétel feltétele, hogy az ajánló töltse ki a Magyar Kémiaoktatásért díj című pályázati űrlapot.

 

   Egyéb információk IDE és IDE kattintva találhatók.  

 

A jelölési határidő: 2021. július 2-a, 23:57:00.