AD-blacklist1

2020
aug.
06

Nyári napközis tábor a Janikovszy suliban

Írta: Oszvald György

Janik tabor 31leadA Körösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ évek óta megszervezi a nyári napközis tábort. Az idei 2020. június 22-től augusztus 19-ig (5 napos turnusokban) tart, a tábor helyszíne és minden nap a gyülekező: Janikovszky Éva Általános Iskola (1105 Kápolna tér 4.).

 

 

Hadd kezdjem a rövidke tudósítást egy személyes bekezdéssel, kedves olvasó! Igazság szerint az iskola (most a tábor) büféjét üzemeltető, kedves ismerősömhöz, Bata Mihályhoz mentem egy kis beszélgetésre július utolsó péntek délelőttjén. Hosszabb betegségem alatt többször is keresett, érdeklődött az állapotom felől, így hát helyénvalónak tartottam, hogy élőben is elmondjam, gyógyulok, jól érzem magam. Igen ám, de az időpont egyeztetésekor kiderült, hogy éppen egy látványos délelőtti programot is rögzíthetek a suliban. Éltem a lehetőséggel.

 

   Janik tabor 46A tornateremben különféle labdajátokokkal ismertették meg a kerület minden iskolájából érkezett alsósokat. Sikere volt a kosárlabdának és a szenzációs magyar találmánynak, a teqball nevű sportágnak (képünk).

 

   Janik tabor 27Az udvaron a kőbányai rendőrség és a Kőbánya-Óhegy Polgárőrség egy-egy gépkocsiját nyúzták az idősebbek.

   Tekintettel a 25-30 oC körüli hőmérsékletre, több kisebb csoport inkább az árnyékban való hűsölést választotta, a bátrabbak a forró csúszdára is felmerészkedtek.

 

  Már éppen távozóban voltam, mikor a kőbányai pincerendszerben tett látogatásról érkezett vissza ez egyik csoport.

   

Janik tabor video

 

   Az iskola igazgatója, Sós Zsuzsanna elmondta, hogy a heti létszám változó, sikeres és biztonságos a tábor. Egy rövid tájékoztatás a videóban hangzik el. Másfelól, a tábor szervezői is közzé tették a program ismertetőben, hogy

 

   „A Körösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, mint a kőbányai napközis tábor üzemeltetője minden szükséges intézkedést megtesz az új koronavírus terjedésének megakadályozására, az ezzel kapcsolatban meghozott intézkedésekről szeretnénk Önöket tájékoztatni.”

 

   A napközis tábor tájékoztatója IDE kattintva olvasható (pdf)

   A jelentkezési lap ITT tölthető le (pdf)

 

   A tábori részvétel feltétele az igénybe vett hét előtt legalább egy héttel történő befizetés és leadott jelentkezési lap! Az ingyenesen étkezőknek is mindig le kell adni a jelentkezési lapot! Befizetés csak készpénzben lehetséges! Részvételi díj: Az évközi napközis térítési díj.

 

   Reggeli ügyelet: 7 órától, délutáni ügyelet: 17:00 óráig.

   Augusztus 24-től a napközit az iskolák biztosítják, befizetés az iskolai kiírás szerint.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik - ITT  

fotó: 10kerkult.hu/OGY