AD-blacklist1

2012
ápr.
24

ZMNE helyett Zrínyi Campus

zrinyi szobor mti kollanyi peterA Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus nevet viseli április 24-től a korábbi nemzetvédelmi egyetem. Ünnepség keretében belül leplezték le a névadó mellszobrát.  


A Honvéd Vezérkar főnökének parancsa alapján a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus nevet viseli április 24-től kezdve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Hungária körúti kampusza, a korábbi nemzetvédelmi egyetem.
Az ünnepi beszédet Hende Csaba honvédelmi miniszter tartotta. Mint mondta, manapság a gyorsan változó világban, gazdaságilag szorongató kényszerpályán kell dolgozni Magyarország megújításán. Ezt a megújítást szolgálta minden intézkedés, ami az elmúlt időszakban az egyetem ügyében történt, a folyamat végeredménye pedig bizonyosan függ a megteremtett keretektől, de ezeket az egyetemi polgárok töltik meg élettel, tartalommal.
A miniszter beszédét követően dr. Csikány Tamás ezredes, tanszékvezető egyetemi tanár emlékezett Zrínyi Miklósra. Majd a tárcavezető, Kátay-Barba Rafael Péter, az alkotó Barba Péter fia és Boldizsár Gábor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja leplezte le a költő-hadvezér mellszobrát.


(forrás: Kormány.hu) (fotó: MTI-Kollányi Péter)