AD-blacklist1

2012
ápr.
22

Kopírozták a múltat a diákok

Írta: Oszvald György

SZTL B 072LEADMenyhárt Sándort, a Szent László Általános iskola igazgatóját különleges ötleteiről ismerhetik, akik nem szokványos iskolai eseményekre kíváncsiak. Legutóbbi akcióját a kobanya.info hasábjain adta tudtul egy fénykép csatolásával. Ebből kiderült, hogy  a fotó majd 100 évvel ezelőtt készült az akkori iskola diákjairól és amely kőbányai képeslapként volt elérhető.

 

   A kőbányai Halom utcai Elemi és Polgári Iskoláról készült felvételt 2012. április 21-én, szombaton ugyanabból a beállításból az iskola jelenlegi diákjaival ismételték meg. S hogy az ötlet ne maradjon félkész, ezért a tervek között az is szerepelt, hogy az elkészült fényképből képeslapot csináltatnak, amely akár postára is adható. A fényképet ehhez Szabóné Gerzson Sarolta készítette.

 

SZTL B 002

 A helyszín április 21-én ...

SZTL B 000

... és hajdanán

 

   Szombaton délelőtt kilenc órakor az iskola és a polgármesteri hivatal közötti útszakaszt a rendőrség lezárta, s először egy emelvényről, majd a hivatal alpolgármesteri szobájából készültek a fényképek. Szerencsére, a kora reggeli esőzés megszűnt, s egyáltalán nem zavarta a munkát. A fotózáshoz mások mellett a 10kerkult.hu is csatlakozott.


SZTL B 039

 

A diákok „rendezgetése” során az is kiderült, hogy az iskola előtt készült képpel neveznek egy közösségi internetes oldal felhívására, amely éppen ilyen tömegfotózást hirdetett meg.

  

   SZTL B 063Szabóné Gerzson Saroltának különleges kérése is volt. Becsukták a főbejárat vaskapuját, s a gyerekek mögéje, valamint a kerítés rácsai mögé helyezkedtek el, s így készült néhány vicces kép is.

 

 

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

A fotózásról rövid képgalériát   ITT   tekinthetik meg.