AD-blacklist1

2012
ápr.
22

X. Lakatos Renáta versmondó verseny

Írta: szerk-ogy

romavers 005leadA cigány kisebbség felemelkedése érdekében, valamint a cigány tehetséggondozás jegyében született verseny fontosságát és a hagyományokat ápolandó vállalta Sándor Zoltán, a Széchenyi általános iskola igazgatója, hogy fenntartja, és élteti a rendezvényt a kerületben.

 

   A verseny védnökeként Lakatos Bélát, a volt kisebbségi önkormányzat vezetőjét, néhai Lakatos Renáta édesapját kérte fel. Lakatosékkal az esti felnőtt gimnáziumi képzés során került kapcsolatba Sándor Zoltán (képünk). romavers 033Példaértékűnek tartotta mindkét személy tanulásba vetett hitét és elkötelezettségét. Mind a személyes példaadást, mind a versmondás szeretetét kiemelkedően fontosnak tartván, jó hagyományként őrzik ezt a tehetséggondozó eseményt a kerületben.

    Ebben az évben öt iskola tizenkét 12 diákot nevezett és vett részt a versenyen, melyet április 17-én rendeztek meg a Széchenyi István Általános Iskolában.


   A rendezvény megnyitóját követően az „Emberi hang” cigány népzenei együttes műsorával köszöntötték a résztvevőket. Ezután került sor a versenyre. A rangos zsűriben Sári Éva pedagógiai szaktanácsadó, Lakatos Enikő roma pedagógus-tanár és Lakatos Béla foglaltak helyet.


 

Alsó tagozat eredményei:

1. Danyi Elizabet 4.b (Széchenyi István Ált. Isk.), 2. Nagy Attila Richárd 2.c (Széchenyi István Ált. Isk.), 3. Bakró Klára Szandra 4. o (Bem József Ált. Isk.)

 

Felső tagozat eredményei:

1. Lakatos Mirella Vivien 7.a (Harmat Ált. Isk.), 2. Balogh Franciska 7.c (Széchenyi István Ált. Isk.), 3. Krucsó Zoltán 6.b (Széchenyi István Ált. Isk.)

 

Külön emlékdíjat kapott: Oleszka Laura 2. b osztályos tanuló, a Janikovszky Éva iskola dákja.


 

Sándor Zoltán igazgató

fotó: archív, Oszvald György