AD-blacklist1

2024
jún.
18

Óriási kerületi siker a zeneiskolában

Szerző: szerk

rajz leadRendkívül eredményes évet zárt a Kroó György Zeneiskola Képzőművészeti tanszaka. Az iskola büszkén számol be arról, hogy tanulói nemcsak helyi, de országos szinten is elismerésben részesültek.

Bõvebben

2024
már.
24

Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

Szerző: Oszvald György

Maszoka huszaar 025 leadIgen, valóban egy teljes díszbe öltözött huszár látogatta meg a Kőbányai Mászóka Óvoda gyerekeit. Igaz, nem véletlenül. Bobory Gyula, az óvoda igazgatóhelyettese ötletét, miszerint a március 15-ei ünnepet kicsit más oldalról is lássák az ovisok, és egyedi élményben legyen részük, némi utána járással sikerült „tető alá” hozni.

Bõvebben

2024
feb.
28

Hogyan tesztelheted az angoltudásodat?

Szerző: szerk

london 600 leadNapjainkban szinte elképzelhetetlen, hogy a fiatalok ne tudjanak angolul. Természetesen különböző szinteken, végzettségtől függően elvárnak bizonyos fokú nyelvtudást, ezért ha az iskolában nem sikerült megtanulni a nyelvet folytathatják a képzés befejezése után is a különböző nyelviskolákban. Azt, hogy hol és milyen szinten folytatják a nyelvtanulást meg kell, hogy előzze egy felmérés arról, hogy hol tartanak a nyelvtanulásban jelenleg.

Bõvebben

2023
dec.
15

Idegen anyag a zöldbabfőzelékben

Szerző: szerk

zoldbabfozelek 1182Azonnali vizsgálatot indított a Kőbányai Önkormányzat, miután a kerülettel szerződésben álló közétkeztetést végző cég által ellátott egyik intézményéből jelzést kapott arról, hogy gyanús, idegen anyag került a ma délben, a 2023. december 14-én felszolgált zöldbabfőzelékbe. Az ételmintát azonnal eljuttatták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriumába, a vizsgálat eredménye péntekre várható.

Bõvebben

2023
nov.
14

A sikeres nyelvtanulás tízparancsolata

Szerző: szerk

angol leadEgyre jobban kellene beszélnünk különböző nyelveken, ezt közvetíti felénk a gyorsuló világunk az élet minden területéről. Mi, akik egy pici ország lakói vagyunk, tapasztalhatjuk, hogy milyen erővel tört be az életünkbe az angol nyelv. Nem csak a számítástechnika területén vált általánossá, hanem az ipar, a kereskedelem és minden más életterületen megjelentek az angol kifejezések a magyar mondatokon belül is.

Bõvebben