AD-blacklist1

2024
már.
31

Így gyúrhatod ki magad otthon eszközök nélkül!

Írta: szerk

torna leadSokaknak nincsen idejük edzőtermekbe járni vagy esetleg uszodába, így nekik kifejezetten jó megoldást nyújthat, ha otthonukban végzik az edzéseket. A gyakorlatokat és az edzés intenzitását pontosan meg kell határozni, így ugyan azt az eredményt érhetjük el, mintha egy edzőteremben edzenénk.

 

 

 

Sokaknak nincsen idejük edzőtermekbe járni vagy esetleg uszodába, így nekik kifejezetten jó megoldást nyújthat, ha otthonukban végzik az edzéseket. A gyakorlatokat és az edzés intenzitását pontosan meg kell határozni, így ugyan azt az eredményt érhetjük el, mintha egy edzőteremben edzenénk. Nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak úgy, hogy közben nem ruházunk be hatalmas összegeket különféle gépekbe és felszerelésekbe.

 

Miért érdemes az otthoni edzést választani?

 

   A testünknek szüksége van az edzésre, hiszen így sokkal több oxigént kap szervezetünk, eközben az izmaink fejlődnek és jó lesz a keringésünk, ami segítheti az egyes testtájékok gyorsabb gyógyulását is. Ne csak a munka legyen az első, hanem foglalkozzunk egészségünkkel is. Azok, akik eddig mellőzték a testmozgást valószínűleg hasi zsírpárnákat, esetleg lógó hasat, megvastagodott combokat, karfiolos bőrt vesznek észre magukon. Sajnos az ülő munka ezzel jár, ha mellette nincsen megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgás. Mindenki tud szánni az egészségére napi pár percet, amikor átmozgathatja minden izmát!  Nem szükséges profi edzőt fogadni, egyedül is el lehet végezni az előre összeállított gyakorlatsorokat. 

 

Mennyi idő alatt látható a változás?

 

    A www.intenset.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. Amennyiben jól választjuk meg a gyakorlatokat úgy rövid időn belül jelentős átalakuláson mehet át testünk. Amennyiben mi magunk nem szeretnénk az edzésterv összeállításával bajlódni, úgy kérhetjük szakember segítségét is. Elég egy szék, labda vagy egy szőnyeg, amelyek segítségével elvégezhetjük a gyakorlatokat. Nulláról is el lehet indulni, nem kell különösebb erőnléttel rendelkezni ahhoz, hogy bevezessük az edzést mindennapi életünkbe. Nem kell sportmúlt, nincsen szükség drága gépekre és minden korosztály bátran kipróbálhatja. 

 

torna 600

 

Mikor végezzük el a gyakorlatokat és mire figyeljünk?

 

   Saját életmódunkhoz és a napi rutinhoz is igazíthatók a gyakorlatok. A nap bármely szakaszában elvégezhetjük, amikor éppen időn engedi. A legideálisabb időpont a reggel lehet, hiszen ezzel már a napunkat is energikusan tudjuk indítani, azaz sokkal nagyobb lendülettel vehetjük majd a mindennapos akadályokat. Természetesen annak sincsen semmi akadálya, hogy napközben sportoljunk, ekkor is be lehet illeszteni egy 20 perces tornát. Akik a délelőttöt ülve töltik, azoknak ez az edzés nagy megkönnyebbülést fog jelenteni. A vacsora előtti időszak is kedvező lehet egy edzésre és így az étel is sokkal jobban fog esni.  

 

   Koncentráljunk arra, hogy olyan időszakot válasszunk, amely tényleg számunkra is ideális és nem leszünk idegesek attól, hogy most az edzésre kell időt szánnunk. Akik amúgy is korán kelők, azoknak a reggeli időpont tökéletes lehet. Akik egész nap szaladgálnak, inkább a vacsora előtti edzést válasszák, amely a háziasszonyokra is igaz, hiszen a család többi tagja is nyugodtan beszállhat a vacsora előkészületeibe. A családosok akár a családtagokkal együtt is elvégezhetik az edzéseket, hiszen erre mindenkinek nagy szüksége van. Fontos, hogy a bemelegítés ne maradjon el, hiszen így számtalan sérülést elkerülhetünk. Az edzésre szánt idő alatt nem kapkodjuk fel a telefont, ne foglalkozzunk az üzenetekkel, csak a testmozgásra koncentráljunk. Kapcsoljuk be a kedvenc számunkat, hiszen ritmusra sokkal könnyebben megy a mozgás. A nyújtás és a levezetés segít a megnyugvásban, a meditálásban.