AD-blacklist1

2022
okt.
21

4 tipp, ami segít a sikeres pályázatírásban

Írta: szerk

palyazat1 leadSokan követik el azt a hibát, hogy félvállról veszik a pályáztatási folyamatot. A feladat elnyeréséhez azonban sajnos kevés, hogy leírjuk a cégünk szolgáltatásait, és reménykedünk, hogy ez önmagában is meggyőzően hat majd. Lássuk, mi mindent tehetünk meg még a siker érdekében! Ha ügyel az alábbiakra, azzal jelentősen javítja az esélyeit.

 

 

Tartsa szem előtt az egyediséget!

 

   Minden gyakorlott pályázatíró tudja, hogy a pályázatra adott válasz soha nem lehet sablonválasz. Az ilyen válaszok nemcsak fantáziátlanok, hanem ami még rosszabb, lustaságról árulkodnak.

   Nem véletlenül nincs megadott sablon a pályázati anyagokhoz – ennek valódi oka, hogy mindig az adott ajánlathoz kell igazítania a választ. Szánjon időt a kérdések elolvasására, válaszoljon rájuk hiánytalanul, majd csiszolja az anyagot addig, amíg a lehető legeredetibb nem lesz!

   Minden pályázati lehetőség és minden vásárló más. Ha nem biztos abban, egy adott kérdés mit jelent, inkább kérdezzen! Minél többet tud az ajánlatról, annál jobb helyzetben lesz ahhoz, hogy a lehető legprofibb választ adja a kérdésekre, és jó pályázati válasz szülessen

 

A benyújtási folyamat után

 

   Ha cége nem nyerte el a megbízást, akkor sem kell, hogy ez legyen a pályáztatási folyamat vége. Minden beszállítónak joga van visszajelzést kérni a vevőtől, és ezt érdemes is megtenni, mert ezáltal tanulhat, és növelheti a jövőbeli ajánlatok sikerének esélyét is.

   Sok esetben bevált gyakorlati példák és információk is rendelkezésre állnak arról, hogy miért választottak bizonyos cégeket másokkal szemben. Legközelebb használja fel ezeket a forrásokat és információkat a sikeres pályázat érdekében!

 

palyazat1 650

 

Lépjen át offline módba!

 

   Lehet, hogy őrültségnek hangzik, de jó okkal mondjuk ezt. Az online beszerzés egyre népszerűbb, már csak a folyamat egyszerűsége miatt is. Ugyanakkor így minden eddiginél könnyebb hibákat felejteni a dokumentumokban.

   A pályázati válaszok online kitöltése során könnyen kihagyhat egy lépést, egy oldalt, vagy akár a teljes ajánlatot beadhatja véletlenül, mielőtt kitöltötte volna. Lehet, hogy mindez valószínűtlennek hangzik, de a gyakorlatban sajnos mégis megtörténik.

   Ha először offline állapotban tölti ki a kérdőívet, az fontos biztonsági lépést jelenthet. Töltse ki az űrlapot offline állapotban, így lehetősége nyílik mindent ellenőrizni, mielőtt elküldené!

   Végezetül mindig jó ötlet egy kívülállóval átnézetni az anyagot, mielőtt benyújtja azt. Több szem többet lát alapon könnyebb észrevenni a hiányosságokat és a hibákat is. 

   A kemény munkát követően nem lenne szerencsés, ha egy gépelési vagy épp nyelvtani hiba miatt keltene rossz benyomást, ezzel húzva le az egyébként nyerő pályázati anyag értékét.